Svečano otvoren 2. „FIS Trofej Ravna planina“ (FOTO)

Izvor: redakcija/M.Medić

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Istočno Sarajevo

Gradonačelnik Grada Istočno Sarajevo Nenad Vuković i načelnik opštine Pale Boško Jugović večeras su svečano otvorili 2. „Fis Trofej Ravna planina“ koji će se održavati na Ski centru „Ravna planina“ od 14. do 17. decembra.

Učešće na ovogodišnjem takmičenju uzelo je 26 zemalja, a očekuje se učešće oko 97 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji seniora.

Direktor takmičenja ispred Smučarskog kluba „Pale“ Igor Šljuka kaže da se prva vožnja očekuje sutra u 09:30 časova, te da će se održati 2 vožnje slaloma koje bi uz dobre uslove trebale da se završe do 13:00 časova.

„Ovo je za nas veoma značajno takmičenje. Imamo prijavljeno učešće kvalitetnih zemalja iz kojih dolaze skijaške nacije poput Hrvatske, Mađarske, Crne Gore, Srbije ali i takmičare iz egzotičnih zemalja kao što je Tajland, Kipar, Gana, Istočni Timor, Kolumbija i druge. Sa svih kontinenata nam dolaze učesnici“, istakao je Šljuka.

Gradonačelnik Grada Istočno Sarajevo Nenad Vuković istakao je značaj Ski centra „Ravna planina“ i rekao da je izgradnja centra bila vizija Veljka Golijanina vlasnika Ski centra i Slobodana Savića.

„Želim da se zahvalilm i ljudima iz Smučarskog kluba ‘Pale’ koji su smogli snage da organizuju jednu FIS trku. Oni koji se bave sportom i koji znaju šta je FISa, i koji znaju šta znači ispuniti uslov za organizacju jedne takve trke, imati homologaciju staze, ljude i sposobnost za organizaciju znaju koliko je to velika stvar“, naglasio je Vuković

On je istakao da je prije 5 godina izgledalo nemoguće organizovati takmičenje po FIS standardima, ali da su organizacijom ove trke danas pokazali da se granice pomjeraju uz ljude koji imaju volju i energiju.

Vuković je pomenuo i otvaranje Gondole na ovom ski centru koji se očekuje narednih dana.

„Prisustvovaćemo istorijskim trenucima za opštinu Pale, Grad Istočno Sarajevo i Republiku Srpsku, jer je to trenutno najsavremenija gondola na Balkanu. Rade to i drugi na Balkanu i imaju ideje, ali mislim da će to biti prva instalisana i puštena u rad. Taj projekat zaslužuje podršku od svih“, rekao je Vuković

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da sama činjenica održavanja ove trke u nepogodnim vremenskim uslovima pokazuje koliki entuzijazam ima vlasnik Ski centra „Ravna planina“, te koliko ulaže u njega.

„Ovo je jedan projekat na kojeg Pale trebaju biti ponosne. Želim uspješan nastavak projekta Gondola koji treba u narednih nekoliko dana da bude konačno završen i koji će staviti tačku svim skepticima koji su sumnjali u njegovu realizaciju“, rekao je Jugović.

On je rekao da će čitav projekat Ski centra „Ravna planina“ biti u sklopu Jahorine koji neće predstavljati smetnju Jahorini i obrnuto, već će u narednim godinama biti jedna cjelina koja će čitavim Palama i TO Istočno Sarajevo biti na zadovoljstvo i korsiti.

Predsjednik SO Pale istakao je da je projekat Ski centra „Ravna planina“ nešto što je vječno i što će trajati mnogo godina.

„Impozantna je stvar održati ovu FIS trku, za kratko vrijeme napraviti impozantan svijetski Ski centar u Palama. Broj zemalja koji će učestvovati na sutrašnjoj trci je pokazatelj da je Veljko Golijanin najbolji ambasador opštine Pale, pa i jedan od boljih ambasadora u BiH koji predstavlja naš region“, naglasio je Predsjednik SO Pale.

Vlasnik Ski centra „Ravna Planina“ Veljko Golijanin rekao je da je večerašnje svečano otvaranje 2. FIS trke i prilika da se pomene prvo postavljanje kabina na gondoli koja je među- stanica kabinske gondole „Jahorina ekspres“.

Tehnički delegat Svjetske skijaške delegacije Janes Depea podsjetio je da je ovo 2. trka koja se organizuje na Ski centru „Ravna Planina“.

„Kada je ovaj Ski centar prošle godine počeo sa aktvinostima za organizaciju trke, mi smo vjerovali da to može da radi, a sada se održava i druga trka u decembru kada skoro niko u Evropi nema snijega. Mislim da će se takmičenje lijepo održati i da će biti postignuti odlični rezultati“, naveo je Depea.

Organizator 2. „FIS trofeja Ravna planina“ je kompanija „Majnex d.o.o iz Pala i Smučarski klub „Pale“.

Zlatni sponzor takmičenja je kompanija „Majnex d.o.o“, a ovogodišnji pokrovitelj „FIS trofeja Ravna planina“ su Vlada Republike Srpske, Ministarstvo trgovine i turizma RS, Ministarstvo omladine porodice i sporta RS, Ministarstvo civilnih poslova BiH i opština Pale.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider