Suđenje za ubistvo Miroslava Lazarevića: Otkriven DNK na trenerci

Izvor: novosti.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Istočno Sarajevo

Biološki tragovi Saše Vidovića (35) otkriveni su na nagorjeloj trenerci i upaljaču pronađenim poslije njegovog hapšenja i paljevine “BMV iks 5”. To je utvrđeno DNK analizom koju su uradili vještaci Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra MUP-a Srbije Anđelka Vučetić Dragović i Marina Savić.

Svoj nalaz one su prezentovale na nastavku suđenja Saši Vidoviću i Aleksandru Bulatoviću (31), optuženima za ubistvo Miroslava Lazarevića (32) iz Istočnog Novog Sarajeva.

– Na vještačenje nam je dostavljen donji dio trenerke, koja je bila prljava i nagorela, kao i bijeli upaljač. Sa oba predmeta izdvojen je mješani DNK profil od najmanje tri osobe. Jedan profil je bio dominantan i za njega je nesporno utvrđeno da pripada Saši Vidoviću – rekla je Anđelka Vučetić Dragović.

I pored činjenice da je profil bio miješan, ona je rekla da se sa izuzetno velikom sigurnošću može tvrditi da je to Vidovićev DNK.

– Na trenerci i upaljaču nije pronađen Bulatovićev DNK – istakla je Vučetić Dragović.

Na pitanje odbrane ona je rekla da ne može da tvrdi da je neko nosio tu trenerku, već samo da je na njoj otkriven Vidovićev DNK.

Vidović i Bulatović uhapšeni su u policijskoj poteri nakon što su viđeni kako bježe od zapaljenog “BMV iks 5” u kome je pronađena automatska puška iz koje je Lazarević ubijen.

Miroslav Lazarević je 16. oktobra izrešetan u automobilu “golf 7” u Beogradskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu. Za ubistvo su optuženi Vidović i Bulatović, koji se pored toga terete za izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljeno posjedovanje oružja i oduzimanje vozila.

Prijetnje advokatima?

Optuženi Saša Vidović obavijestio je u srijedu sudsko veće da je otac ubijenog Stjepan Braco Lazarević, nakon prethodnog ročišta, uputio više pretnji njegovim advokatima Milošu Stevanoviću i Marici Ćulum. Predsjednik sudskog vijeća Pane Gavrić rekao mu je da to prijavi policiji. Ipak, Stevanović za “Novosti” kaže da se nije radilo o prijetnjama.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider