Suđenje za ubistvo Lazarevića: Koban bio metak u koljeno!

Izvor: novosti.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Istočno Sarajevo

Čitanjem optužnice u Okružnom sudu u Banjaluci juče je počelo suđenje Saši Vidoviću (35) iz Bijeljine i Aleksandru Bulatoviću (31) iz Istočne Ilidže optuženim za ubistvo Miroslava Lazarevića (32), koji je 16. oktobra prošle godine izrešetan u sačekuši u Istočnom Novom Sarajevu.

Tužilac Dragica Glušac izvela je dokaze iz kojih se vidi da su ubice prema Lazareviću ispalile 24 hica iz automatske puške M70, a koban je bio metak koji ga je pogodio u koleno.

Veštak tužilaštva dr Hamza Žujo, koji je izvršio obdukciju, rekao je da je Lazarević pogođen sa pet metaka u leđa, donju vilicu, grudni koš i koleno.

Žrtva je umrla usled iskrvarenja iz kolena, jer mu je projektil prekinuo venu i arteriju. Smrt nije bila trenutna i nastupila je u roku od pola sata. Da mu je na vreme ukazana pomoć, Lazarević bi preživeo – rekao je Žujo.

Zločin se dogodio u Beogradskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu. Tužilaštvo RS Vidovića i Bulatovića tereti da su zajedno organizovali i pripremili ubistvo, kao i za izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljeno posedovanje oružja i oduzimanje vozila koje su koristili u ubistvu.

U optužnici se navodi da su oni sačekali Lazarevića da “golfom 7” priđe “ležećem policajcu” i kad je usporio vožnju presreli su ga terencem BMW X5, koji je ukraden u Mostaru, i prema njemu ispalili 24 hica. Pobegli su prema Sarajevu i u Aleji lipa zapalili ukradeni BMW, u kojem su ostavili pušku i dva okvira puna metaka, koji su izgoreli. Usled paljevine aktivirala su se 24 metka, čime su ugroženi životi dve devojke koje su bile u prizemlju zgrade. Izgoreli su prozori i stolarija na stanu J. Ć. i oštećena vrata na garaži N. K. Nakon paljevine optuženi su pešice nastavili da beže, što su građani dojavili policiji i posle kraće potere obojica su uhapšena. Motiv ubistva nije naveden, ali je iz policije ranije saopšteno da se radilo o ubistvu koje je naručeno iz kriminalnih krugova.

Kao dokaz tužilaštva, u sudnici je prikazan uznemirujući video- snimak uviđaja. Na njemu se vidi da je Lazarevićev “golf” izrešetan sa sve četiri strane. Najviše hitaca pogodilo je prozor na vozačevoj strani, a dve rupe od metka vidljive su i na krovu. “Golf” je nakon pucnjave sleteo s puta i Lazarevićevo telo je okrvavljene glave zatečeno naslonjeno na volan. Prikazivanje snimka bilo je mučno za sve prisutne, a najviše je potreslo žrtvinog oca Stjepana Bracu Lazarevića koji je na nekoliko minuta napustio sudnicu, kako bi popio tabletu za smirenje.

Protiv Saše Vidovića i MUP Srbije je podneo krivičnu prijavu zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju ubistva Slobodana Kašćelana i njegovog telohranitelja u Novom Sadu. Taj zločin označen je kao nastavak obračuna između “škaljarskog” i “kavačkog” narko-klana. Srpska policija sumnja da su Vidovića angažovali “škaljarci”, a spekulisalo se da je imao ulogu pucača u više nerasvetljenih likvidacija.

Po ulasku u sudnicu, Saša Vidović i Aleksandar Bulatović bili su nasmejani i dobro raspoloženi. Nakon što su čuli optužbe ponovili su da negiraju delo, dok su njihovi branioci istakli kako će dokazati da su optužbe neosnovane. Tokom ročišta delimično su prigovarali dokazima tužilaštva uz obrazloženje da se “kose s nalazima odbrane”.

 

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider