Stanišić u službenoj posjeti Opštini Istočni Stari Grad

Izvor: Istočni Stari Grad

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Istočni Stari Grad

Direktor ZP „Elektrodistribucija“ a.d. Pale Aco Stanišić danas je bio u radnoj posjeti opštini Istočni Stari Grad, prilikom koje ga je dočekao načelnik opštine Bojo Gašanović, a tokom posjete obišli su mjesne zajednice Trebević, Buloge i Hrešu gdje je u kabinetu načelnika održan sastanak.

Tokom posjete razgovarano je o elektrosabdjevanju i realizaciji određenih projekta, a to su elektrifikacija „Poslovne zone Bulozi“ u Bulozima i izgradnja trafo stanice na Trebeviću za potrebe Tehnološkog parka. Načelnik Gašanović je informisao direktora šta su planovi kroz Reuglacioni plan i šta bi moglo finansirati ovo preduzeće.

Želim da istaknem da je današnja posjeta direktora Elektrodistribucije za nas veoma značajna i drago mi je da je ovo jedna saradnja u kontinuitetu. Razgovarali smo o unapređenju i razvoju mreže kako bi investitori koji dolaze u Istočni Stari Grad imali uredno sabdjevanje električnom energijom – rekao je Gašanović.

Danas smo razgovarali o „Poslovnoj zoni Bulozi“ u Bulozima i tehnološkom parku na Trebeviću i izletištu Brus. Ono što je za nas bitno je da smo počeli da gradimo i čistimo „Poslovnu zonu Bulozi“, radićemo vodovod za čiju izgradu nam je sredstva dala Vlada Republike Srpske, a Elekktrodistribucija Pale će nam pomoći da poslovna zona ima sanbdjevanje električnom energijom, da bi mogli da pozovemo investitore da kod nas ulažu – dodao je Gašanović.

Što se tiče tehnološkog parka, obišli smo gradilište i vidjeli smo da su naši investitori nastavili sa gradnjom uprkos teškom vremenu izazvanom virusom korona, ali uz pomoć Elektrodistribucije Pale izgradićemo trafo stanicu koja će napajati električnom energijom Tehnološki park – naglasio je.

Direktor Stanišić je istakao da Elektrodistribucija Pale želi da pomogne privredi i da pruži kontinuirano i kvalitetno snabdjevanje električnom energijom, a specifičnost ove opštine i protezanje velikom dužinom i granicom entitetske linije nameće porebu za postojanjem jako duge mreže i niskonaponske i visokonaponske, koju je u zimskom periodu jako teško održavati. U prošlom periodu rukovodstvo Elektrodistribucije Pale je ulagalo značajna sredstva u poboljšanje kvaliteta ove mreže i tako će biti i nastavjeno.

Ovo je jedna u nizu posjeta svim načelnicima opština i radnim jedinicama na teritoriji koju pokriva Elektrodistribucija Pale i ona će biti nastavljena u narednom periodu. U ovoj godini ćemo podržati privrednike, odnosno samu opštinu i načelnika u dva projekta, a to je kako smo rekli snabdjevanje kvalitetnom električnom energijom „Poslovne zone Bulozi“ , pored redovnog održavanja mreže, kako je planirano i drugi je izmještanje dalekovoda na dijelu Brusa gdje se planira širenje infrastrukture i turističkih kapaciteta – rekao je direktor Stanišić.

Poručeno je da će načelnik i opština imati u budućnosti podršku što se tiče realizacije svih projekata iz ove oblasti koje bude radio sa svojim privrednicima.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider