Sokolac: Snježani Bašević nedostaje 30.000 KM za transplantaciju bubrega

Izvor: Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 mjesec u

Istočno Sarajevo

Snježani Bašević sa Sokoca potrebno je još 30.000 KM za transplantaciju bubrega u jednom od dijaliznih centara zapadne Evrope, posredstvom programa “Otvorene mreže” BiH.

Baševićeva ima urođenu obostranu policistozu bubrega, naslijeđenu od majke i već dvije i po godine ide na dijalizu u Dijalizni centar i Kasindolu.

Ona je rekla Srni da su joj, zahvaljujući sredstvima prikupljenim u ranijim humanitarnim akcijama, obavljeni operativni zahvati neophodni za transplantaciju bubrega.

“Urađena mi je operacija na srcu, izvađene štitna i paraštitna žlijezda i obavljeno više stomatoloških zahvata, za šta je utrošen dio prikupljenog novca”, rekla je Baševićeva.

Baševićeva nema bližih srodnika koji bi mogli biti potencijalni donori, pa je prinuđena na kadaveričnu transplantaciju preko “Otvorene mreže” BiH.

Ona je istakla da je u prvom ciklusu uplatila dio novca i da je na spisku pacijenata koji čekaju poziv za transplantaciju preko “Otvorene mreže” BiH.

Prema njenim riječima, u prvoj humanitarnoj akciji prije dvije godine obezbijeđeno je 60.000 KM i sada joj za nastavak liječenja nedostaje 30.000 KM.

Baševićeva je zamolila ljude dobre volje da joj pomognu da prikupi taj dio novca pozivom na “M:tel” humanitarni broj 1416 do kraja avgusta.

“Jednim pozivom daruje se 1 KM da bih otišla na operaciju koja život znači”, rekla je Baševićeva.

Novčana pomoć za liječenje Snježane Bašević može se uplatiti i na žiro račun otvoren u NLB banci na broj 562–012-81117364-57.

Snježana Bašević je humanista i osnivač sokolačkog Udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama “Podrška”, koje je više od 10 godina okupljalo gotovo 80 članova iz porodica kojima je stručna i materijalna pomoć bila neophodna.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar