Sokolac: Poziv roditeljima da prijave djecu za pripremni program za školu

Izvor: Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Opština Sokolac

Sokolačkoj Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje do sada je prijavljeno 35 djece za pripremni program pred školu, koji se organizuje u saradnji sa resornim ministarstvom Srpske, rekla je Srni direktor ove ustanove Biljana Kosorić.

Kosorićeva je dodala da se ovaj program odnosi na djecu rođenu 2013. godine i 2014. godine, koja bi trebalo od septembra 2020. da krenu u prvi razred osnovne škole, a nisu obuhvaćena nijednim vidom predškolskog obrazovanja ili cjelodnevnim programom u vrtićima.

Ona je navela da se može očekivati da će biti prijavljeno oko 50 djece, koliko ih je bilo i prošle godine i dodala da bi u tom slučaju u ovom vrtiću bile organizovane dvije grupe polaznika kraćeg programa pripreme mališana u godini pred polazak u školu.

Kosorićeva je pozvala roditelje mališana rođenih na Sokocu 2014. godine, kao i 2013. koji nisu ove godine upisani u školu, da prijave djecu za program pripreme za školu u Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Ona je rekla da će pripremni program biti organizovan od 2. marta do kraja maja naredne godine, svakim radnim danom po tri časa dnevno.

Predškolske ustanove i škole u Republici Srpskoj koje žele da se uključe u program pripreme djece u godini pred polazak u školu treba da dostave podatke o broju djece Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske do 31. oktobra.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider