Sokolac: Odata počast poginulim policajcima

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: RTRS

Na Sokocu je danas, povodom 4. aprila – Dana policije Republike Srpske, odata počast policajcima poginulim u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu i nakon njega.

Pripadnici Policijske stanice Sokolac, Policijske uprave Istočno Sarajevo, položili su vijence na spomen-obilježja poginulih kolega i odali počast na porodičnim grobljima.

Vijenci su položeni i na spomen-ploču pognulim pripadnicima policije u minulom ratu u Policijskoj stanici Sokolac.

U Policijskoj stanici Sokolac Srni je rečeno da su vijenci položeni na spomenik nekadašnjeg načelnika Centra bezbjednosti Srpsko Sarajevo Zorana Cvijetića, bivšeg ministra Srpske autonomne oblasti Romanija, poginulog u proteklom ratu i načelnika Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Željka Markovića, tragično nastradalog 2002. godine.

Vijenci su danas položeni i na spomenike u porodičnim grobljima četiri mlada pripadnika Policijske stanice Sokolac, koji su poginuli u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu – Slavenka Markovića /1970-1995/, Velemira Borovčanina /1969 -1995/, Dragomira Bartule /1969-1995/ i Milana Radovića /1969-1995/.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine, a glavne organizacione jedinice Policije su policijske uprave, formirane 2017. godine, koje su naslijedile ranije centre javne bezbjednosti.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2