Sokolac: Moguća ulaganja arapskog investitora

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Opština Sokolac

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica razgovarao je danas sa šeikom Mohamedom bin Sakr el Kasimijem, vlasnikom firme “Emirejts” i zabavnog parka “Sannilend” kod Sarajeva, o mogućem ulaganju njegove kompanije od 50 miliona KM u tržni centar na Sokocu i prateće sadržaje.

Bjelica je rekao novinarima da je investitor iz Ujedinjenig Arapskih Emirata izrazio želju da uz veliki težni centar na periferiji Sokoca izgradi i niz pratećih objekata, čime će biti obogaćena turistička ponuda ove opštine.

On je istakao da su vođeni preliminarni razgovori u kojima je ova lokalna zajednica pokazala otvorenost i istakla svoje interese, kao i interese Republike Srpske i BiH.

Načelnik opštine Sokolac predstavio je sagovorniku potencijale i strateške ciljeve razvoja ove lokalne zajednice u kojoj posebno mjesto pripada turizmu.

Zainteresovani smo za izgradnju zatvorenog bazena i klizališta da bi upotpunili sadržaje postojećeg sportsko-rekreativnog centra i jezera na Talinama, čime bi bila obogaćana naša ukupna turistička ponuda – naglasio je Bjelica.

On je istakao da Sokolac ima da ponudi potencijalnom investitoru dosta interesantnih sadržaja, na način da i opština učestvuje kao suvlasnik.

El Kasimi je rekao novinarima na Sokocu da planira dovesti više investitora, prvenstvno iz arapskog svijeta, izrazivši želju da u blizini ovog mjesta izgradi veliki tržni centar sa pratećim sadržajima, kao i rehabilitacioni centar u koji bi na oporavak i liječenje dolazili ljudi iz svih krajeva BiH i regiona, kao i Indije i arapskih zemalja.

On smatra da mali broj turista dolazi u BiH u odnosu na ostale zemlje svijeta i da su nove investicije prilika da se taj broj posjeta poveća jer BiH raspolaže velikim potencijalima za razvoj turizma.

El Kasimi je naglasio da bi predstanici njegove kompanije uskoro mogli obići lokaciju na kojoj bi se gradilo klizalište na Sokocu.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider