Sokolac: Majke sa četvoro i više djece da se prijave radi prava na primanja

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: RTRS

Predsjednik sokolačkog udruženja “Majka i dijete” Slavica Curović rekla je Srni da će ubuduće ovo udruženje okupljati porodice sa četvoro i više djece preko koga će za majke biti obezbijeđena redovna mjesečna primanja.

Ona je naglasila da je gradonačlnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, na današnjem sastanku sa predstavnicima ovih udruženja iz gradskih opština, izrazio spremnost da udruženjima višečlanih porodica bude obezbijeđen status od posebnog značaja.

Kako je za ostvarivanje ovih prava neophodno sačiniti socijalnu kartu članova udruženja, Curovićeva je pozvala sve porodice sa četvoro i više djece sa područja opštine Sokolac, da se prijave na broj 065/231-237 udruženju “Majka i dijete”, da bi se prikupili dodatni podaci potrebni za ostvarivanje prava za ove kategorije.

Prema njenim riječima, trenutno na evidenciji sokolačkog udruženja ima 28 porodica sa četvoro djece, pet sa petoro, jedna sa šestoro i jedna porodica sa devetoro djece.

Ona je podsjetila da sokolačko udruženje do sada nije ostvarivalo prava kao slična udruženja u opštinama grada Istočno Sarajevo, ali da će to biti riješeno uvođenjem dodatne evidencije za porodice sa četvoro i više djece sa područja Sokoca.

Curovićeva je navela da će se prikupljanjem više podataka i izradom socijalne karte obezbijediti više vidova podrške za porodice sa četvoro i više djece.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić razgovarao je danas sa predstavnicima udruženja višečlanih porodica iz gradskih opština o rješavanju statusa ove kategorije stanovništva i nalaženju najboljih rješenja za ostvarivanje prava na podršku u okviru pronatalitetne politike.

Udruženje “Majka i dijete” osnovano je 2013. godine na Sokocu i do sada je okupljalo 200 porodica sa troje i više djece.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2