Sokolac: Još tri lica zaražena virusom korona

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 mjesec u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Klix.ba

Na Sokocu je zdravstveno stanje tri lica pozitivna na virus korona u protekla 24 časa za sada stabilno – njihova klinička slika je lakša i liječe se ambulantno, rečeno je Srni u sokolačkom Domu zdravlja “Dr Ljubomir Ćeranić”.

Direktor Doma zdravlja Adrijana Stanar rekla je Srni da je epidemiološka situacija u ovoj lokalnoj zajednici za sada stabilna, da nema većih odstupanja i klastera, te da je uglavnom riječ o sporadičnim slučajevima.

S obzirom na to da imamo i drugih respiratornih infekcija uzrokovanih nekim drugim virusima, sva lica koja se pojave sa specifičnom simptomatologijom prvo budu testirana na kovid 19 – navela je Stanareva.

Ona je istakla da u Osnovnoj školi “Sokolac” nema potvrđenih pozitivnih na kovid 19, ali da je 11 učenika ove ustanove pod nadzorom i da je kod četiri đaka ta mjera završena.

Stanareva je dodala da ima učenika sa drugim virusnim infekcijama koji se, radi predostrožnosti, na vrijeme izoluju u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Srpske.

Ona je podsjetila da je jedan učenik Srednjoškolskog centra na Sokocu kod koga je nedavno bio potvrđen virus korona sa lakšom simptomatologijom izašao iz izolacije, te da je i za 14 đaka koji su sa njim bili u kontaktu zdravstveni nadzor završen.

Stanareva je navela da su na Sokocu testirane ukupno 362 osobe, da zdravstveni nadzor traje kod ukupno 40 i da je završen kod 327 lica.

Prema njenim riječima, ukupan broj pozitivnih na virus korona je 85, oporavljeno je 69, a liječi se 13 ljudi.

Ona je rekla da su do sada u opštini Sokolac preminule tri osobe pozitivne na virus korona, ta da je jedno lice bilo pozitivno na serološkom testiranju, hospitalizovano i preminulo.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Slider
Slider