Služen pomen za 28 poginulih radnika fabrike “Famos”

Izvor: Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: ISR

U krugu Fabrike “Famos” na Palama danas je služen parastos za 28 radnika ovog preduzeća koji su poginuli kao borci Vojske Republike Srpske u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Mihajlo Parađina rekao je da se treba adekvatno odužiti stvaraocima i braniocima Republike Srpske.

On rekao da se sada, u periodu kada se projektuje budžet, treba razmiljati o povećanju lične i porodične invalidnine i boračkog dodatka.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je da je danas služen pomen onima koji su stradali braneći svoja mjesta stanovanja, te istakao da u BiH nije bilo nikakve agresije kako to tvrde iz Federacije BiH.

Vuković je rekao da je obaveza svih, kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou, da prisustvuju ovakvim događajima kako bi odali počast ljudima koji su dali živote za stvaranje Republike Srpske i odbranu srpskog naroda.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je srpski narod kroz vijekove morao da brani svoju državu, kao što je to činilo i 28 heroja, radnika “Famosa”.

Jedini način da se njima odužimo jeste da gajimo sjećanje na njih, te pokažemo veliku požrtovanost kada je u pitanju zapošnjavanje članova porodica poginulih boraca – rekao je Jugović i dodao da će opština Pale, prilikom kreiranja budžeta za narednu godinu, nastojati da maksimalno pomogne porodicama poginulih boraca.

On je podsjetio da je opštinska uprava, u saradnji sa Boračkom organizacijom Pale, ove godine obnovila spomen-obilježja na Palama, Mokrom i na Jasiku.

Navodeći da krug fabrike “Famos” ima posebnu simboliku za Pale, Jugović je rekao pa će opština, čija je to sada imovina, učiniti sve da privredno oživi industrijsku zonu.

Prvi koraci su učinjeni i jedan pogon već radi. Nastavićemo da privlačimo i nove investitore – istakao je Jugović.

Vijence i cvijeće na spomen-obilježje radnicima “Famosa” u krugu fabrike položili su članovi porodica poginulih boraca, delegacije opštinske Boračke organizacije, predstavnici opštine Pale, grada Istočno Sarajevo, SUBNOR-a Pale, Crvenog krsta Republike Srpske, te predstavnici javnog života Pala.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider