Slaviju izdao šut u ključnoj utakmici: Prijedor slavio u Istočnom Sarajevu

Izvor: SportDC

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 week u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: SportDC

Košarkaši Slavije iz Istočnog Sarajeva nisu uspjeli da savladaju Prijedor Spartak na svom terenu u 21. kolu Prve lige Republike Srpske.

Gosti su predvođeni Bojanom Lulićem i Aleksandrom Ivetićem upisali pobjedu 70:58, te tako Slaviju zaustavili na meč lopti za ulazak u plej of.

Prijedor bolje otvara utakmicu i dolazi do 5:0, ali onda Slavija igra znatno bolje, steže odbranu i kontroliše utakmicu tokom čitavog prvog poluvremena. Ipak, utakmica se u drugom poluvremenu pretvorila u pravu noćnu moru za Sokolove. Gotovo punih devet minuta Slavija je ostala bez poena, a tek onda Neven Damjanović jednim od dva pogođena bacanja prekida tu seriju. Prve poene iz igre Slavija upisuje na ulasku u 10. minutu četvrtine kada trojku pogađa Filip Njegovanović. Na svu sreću Prijedor nije uspio da se odlijepi u toj Slavijinoj crnoj rupi, gdje je šut apsolutno stao i ništa nije htjelo u koš, čak ni sa otvorenih pozicija. Tim poenima Njegovanovića Slavija dolazi na -1, 45:44, a Prijedor uspjeva ipak da ponovo napravi 5:0 i u posljednju četvrtinu uđe sa +6, 49:44.

I u 4/4 nastavila se Slavijina patnja sa šutem, nastavili su se promašaji, pa iako je poslije poena Dušana Eleza domaća ekipa uspjela da dođe na -2, 52:50, to je bilo i najbliže što se prišlo, Prijedor je upisao pobjedu.

Daleko najbolji igrač Prijedorčana bio je Bojan Lulić sa 26 ubačena poena, a Aleksandar Ivetić je ubacio 17. Kod domaćih, Dušan Elez je postigao 15, a Filip Njegovanović 13 poena. 

Slavija je ovim prekinula niz od pet uzastopnih pobjeda, a putnik u plej of će se odlučivati u posljednjem kolu. 

OKK SLAVIJA – KK PRIJEDOR SPARTAK 58:70 (21:18, 17:15, 6:16, 14:21)
Sportska dvorana Slavija
Bez prisustva gledalaca
Sudije: Saša Babić, Dejan Brestovac, Srđan Bogdanović

SLAVIJA: Njegovanović 13, Šehovac 6, Biberdžić 10 (15sk), N. Damjanović 5, D. Damjanović 6, Šušić, Elez 15, L. Damjanović, Macan 3, Pilindavić  Trener: Aleksandar Damjanović

PRIJEDOR: Samardžić 6, Lulić 26, Ivetić 17,Dražić 10, Smiljanić 2, Frganja 2, Stakić, Sorak 7, Gavranović, Kragulj  Trener: Danilo Palalić

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider