Slava Hrama Svetog arhangela Gavrila u naredni petak

Izvor: srna

Objavio:

vijesti

- prije 11 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: www.princip.news

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služiće u petak, 26. jula, U Hramu Sabora Svetog arhangela Gavrila u Palama Svetu arhijerejsku liturguju povodom krsne slave tog hrama.

Sveta arhijerejska liturgija počeće u 9.00 časova, uz sasluženje sveštenomonaha i sveštenika Mitropolije dabrobosanske, nakon čega će biti organizovano posluženje za sve prisutne na platou ispred hrama, najavljeno je iz Srpske pravoslavne crkvene opštine paljanske. 

Program proslave počeće u četvrtak, 25. jula, kada će biti održano praznično večernje bogosluženje sa petohljebnicom u 19.00 časova. 

Izgradnja Sabornog hrama u Palama počela je 2008. godine, a iste godine, na praznik Svetog Joakima i Ane, 22. septembra, blaženopočivši mitropolit dabrobosanski Nikolaj osveštao je temelje. 

Sredstva za izgradnju hrama najvećim dijelom su obezbijeđena ili obećana na donatorskoj večeri 28. avgusta 2011. godine. 

Gradnju Hrama pomogli su i Skupština grada Istočno Sarajevo, opština Pale, te određeni broj privatnih i javnih preduzeća sa ovih prostora.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider