Skupština grada: Sutra o osnivanju Javnog preduzeća Radio Istočno Sarajevo

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 years u

Istočno Sarajevo

Skupština grada Istočno Sarajevo trebalo bi sutra da raspravlja o osnivanju Javnog preduzeća Radio Istočno Sarajevo.

Na dnevnom redu su odluke o usvajanju statuta, te imenovanju vršioca dužnosti direktora i Nadzornog odbora Radija Istočno Sarajevo, saopšteno je iz Skupštine grada.

Preduzeće bi trebalo da bude registrovano za niz djelatnosti, između ostalog za proizvodnju filmova i televizijskog programa, te emitovanje radijskog i televizijskog programa.

Radio Istočno Sarajevo bi se bavilo i uslugama programiranja i uslužnim djelatnostima koje se odnose na informacione tehnologije i računare, a u planu je i pokretanje internet portala.

Skupština grada Istočno Sarajevo je 2008. godine donijela odluku o osnivanju gradskog medija Radio-televizija /RTV/ Istočno Sarajevo, koje je 2014. godine otišlo u stečaj.

Na prošloj sjednici Skupštine grada donesen je zaključak kojim se zadužuju gradska uprava i gradonačelnik da u saradnji sa stečajnim upravnikom RTV Istočno Sarajevo Radoslavom Bratićem analiziraju postojeće stanje i pripreme prijedlog za izlazak iz sadašnje situacije, s ciljem očuvanja dodijeljenih frenkvencija.

Opreme za novoosnovani radio biće obezbijeđena dogovorom grada Istočno Sarajevo i stečajnog upravnika RTV Istočno Sarajevo, kupovinom postojeće opreme ove televizije po najpovoljnijim dogovorenim uslovima, a u skladu sa procjenom ovlaštenog sudskog procjenitelja.

Sjedište Radija Istočno Sarajevo trebalo bi da bude u Administrativnom centru grada.

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Skupštine grada su i informacije o zaštiti životne sredine na području grada sa posebnim osvrtom na oblast vode i zaštitu izvorišta vode za piće za 2016/2017. godinu, te o stanju u oblasti srednjeg obrazovanja na području grada.

  1. Dali se ima u planu praviti osnovna skola u Hilandarskoj ulici .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider