Skromno obilježena slava opštine Istočna Ilidža

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: SRNA

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti opštine Istočna Ilidža danas su u Hramu Nerukotvorenog obraza Hristovog na Kuli prelomili slavski kolač i obilježili slavu ove lokalne zajednice – Svetog velikomučenika Georgija.

Prije slavskog obreda služena je liturgija.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović izjavio je da je ove godine proslava dosta skromnija zbog vanredne epidemiološke situacije, te dodao da je u periodu između dva Đurđevdana mnogo toga urađeno.

– U ovom periodu obezbijeđeno je zemljište za izgradnju buduće zgrade Gimnazije, završeno je Spomen-obilježje Veljine, predstoji ispisivanje imena poginulih boraca i onda će biti svečano otvaranje. Doveli smo određene privredne subjekte u poslovnu zonu od `Mosta do mosta`. Sa privatnim subjektima smo realizovali kapitalne projekte u kojima su dodatno zaposleni stanovnici ove lokalne zajednice – izjavio je Božović novinarima.

On je dodao da je opština Istočna Ilidža ispoštovala sve obaveze prema socijalnim kategorijama.

– Imamo u planu da u ovoj godini završimo šetalište u Dabrobosanskoj ulici, koje će sa Spomen-parkom Veljine biti najljepši dio ove opštine, ali i grada Istočno Sarajevo. Opština je posebna po tome što se u njoj dešavaju ogromne privredne aktivnosti jer stvaramo takve uslove da nas privredni subjekti prepoznaju i dolaze na ovo područje – istakao je Božović.

On je napomenuo da je privreda zbog trenutne epidemiološke situacije doživjela određene probleme, ali da će se u narednom perodu pokušati pronaći rješenje kao pomoć za preduzetnike, te malim i srednjim preduzećima na području Istočne Ilidže.

Božović je najavio da bi na prvom sljedećem zasjedanju Skupštine opštine trebalo da budu donesene odluke u vezi sa nedavno preminulim hirurgom Miodragom Lazićem da stanovništvo ovog područja ne bi zaboravilo njegov lik i djelo.

Božović je ovom prilikom čestitao Đurđevdana svima koji slave, uz želju da dugo godina proslavljaju u zdravlju, veselju i prosperitetu.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider