Škole obilježile krsnu slavu

Izvor: palelive.com / Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 month u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: palelive.com / Srna

Osnovne škole “Srbija” i “Pale”, kao i Srednjoškolski centar “Pale” obilježile su danas školsku slavu – Svetog Savu, lomljenjem slavskog kolača u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović, koje je prisustvovao svečanosti, čestitao je slavu svim đacima, uz poruku da se iduće godine vide u boljem zdravlju i raspoloženju.

On je zahvalio rukovodstvima škola što su zajednički organizovali slavski obred u hramu na Palama.

Direktor Srednjoškolskog centra “Pale” Nedjeljko Gazivoda rekao je da se ove godine slava proslavlja na drugačiji način, po preporukama resornog ministarstva, a u skladu sa mjerama protiv virusa korona.

U našoj školi je radni dan i Savindan obilježavamo na časovima srpskog jezika i književnosti, te na časovima istorije kako bi se prisjetili lika i djela Svetog Save – rekao je novinarima Gazivoda.

On je izrazio nadu da će naredne godine proslaviti slavu u školama sa prigodnim programom, zvanicama, a da će Svetosavska akademija biti održana u Kulturnom centru, kao i do sada.

Direktori osnovnih škole “Srbija” i “Pale” Sanja Marković i Aleksandar Rajić čestitali su krsnu slavu svim svetosavcima i pravoslavcima širom svijeta.

Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider