SIPA će u Istočnom Sarajevu graditi bazu za smještaj i obuku specijalaca

Izvor: klix.ba

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 years u

Istočno Sarajevo

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) krajem 2017. godine planira provođenje procedure nabavke izbora izvođača radova za izgradnju baze za smještaj i obuku Jedinice za specijalnu podršku ove policijske agencije, a koja će se nalaziti na lokalitetu Pavlovac, opština Istočno Novo Sarajevo.

Iznos od 2.152.000 KM namijenjen za provođenje procedure javne nabavke usluga izrade urbanističko-tehničke dokumentacije glavnog projekta za izvođenje radova na izgradnji baze za smještaj i obuku specijalaca predstavlja četvrtu tranšu sredstava odobrenih 2012. godine.

Riječ je o višegodišnjem kapitalnom ulaganju pod nazivom “Projekt izgradnje baze za smještaj i obuku Jedinice za specijalnu podršku Državne agencije za istrage i zaštitu”, a koji je odobren Odlukom Savjeta ministara Bosne i Hercegovine 21. decembra 2012. godine.

Iz SIPA-e su rekli da je ovo projekt koji se realizuje prema odabranom i usvojenom idejnom rješenju kao i projektnom programu – zadatku koji je bio osnova za izradu idejnog rješenja.

“U tački 2.1. Plana javnih nabavki građevina i opreme Državne agencije za istrage i zaštitu za 2017. godinu, od 22. februara 2017. godine, bit će implementirana sredstva u iznosu od 2.152.000 KM. Procedura nabavke provodi se u skladu s članom 23. Zakona o javnim nabavkama (‘Službeni list BiH’, broj 39/14) i čl. 2. i 3. Uputstva za pripremu modela tenderske dokumentacije i ponuda (‘Službeni list BiH0, broj 90/14)”, rekli su iz Državne agencije za istrage i zaštitu.

SIPA je za namjenu izgradnje pomenute baze osigurala zemljište na lokalitetu Pavlovac na području općine Istočno Novo Sarajevo.

Ranije je Ministarstvo finansija i trezora BiH odobrilo Agenciji prijenos neutrošenih sredstava u višemilionskom iznosu iz prošle u ovu godinu, a u svrhu realizacije višegodišnjeg kapitalnog projekta izgradnje objekta za njihov smještaj.

  1. Bravo, imamo zatvor na Naklu, imigracioni centar u kasarni Čiča, SIPU u centru Lukavice i još jw samo ovo hvalilo na jedinom putu bez presjecanja ka Palama, a kad običnom smrtniku iz ove Lukavice sve ovo dodije i odluči da sve svoje proda bilo kome, onda ce biti spremni da kritikuju upravo ovi sto to rade. Velika sramota za sve izgubljene zrtve u odbrambenom ratu i za sve one koji su ovo sve sacuvali.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider