Simović: Kabasti otpad odlagati danima predviđenim za njegov odvoz

Izvor: Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Arhiva

Direktor Javnog preduzeća “Komunalno” sa Pala Komo Simović apelovao je na građane da poštuju javni i komunalni red i najavio da će problem odlaganja komunalnog otpada pokušati da riješe u saradnji sa Komunalnom policijom.

Simović je rekao Srni da građani treba da iznose kabasti otpad ponedjeljkom, utorkom i petkom, odnosno danima predviđenim za njegov odvoz.

Dešava se da radnici ujutru odvezu materijal i da se poslije pola sata opet pojavi pored kontejnera. Na Pale dolazi veliki broj turista i ovim ostavljamo ružnu sliku. Nismo toliko mobilni da u svakom trenutku možemo rješiti taj problem – naveo je Simović.

On kaže da se sa opštinom Pale pregovara o tome da budu napravljene dvije međustanice na kojima bi građani mogli da odlažu krupni komunalni otpad.

Otvorili smo i deponiju gdje građani mogu besplatno da odvezu kabasti materijal, ali su to rijetki slučajevi, tako da ćemo u saradnji sa Komunalnom policijom pokušati da nađemo rješenje za ovaj problem – rekao je Simović.

On je naveo da bi uskoro trebalo da bude nabavljeno oko 40 kontejnera u centru i užoj gradskoj zoni, kako bi počelo razdvajanje otpada.

Simović kaže da je nedavno rekonstruisana fontana u Olimpijskom parku, ali da sve češće imaju problema sa djecom i grupom huligana koji ubacuju svašta u nju, te prevrću korpe za smeće po šetalištu.

Postavljene su kamere i ubuduće kada se to bude dešavalo počinilac će biti prijavljen i kažnjen – naveo je Simović.

On je rekao da je, zahvaljujući pomoći opštine, postavljeno 45 novih plastičnih kontejnera, nove korpe i klupe na šetalištu, kao i pet panoa ili oglasnih ploča.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider