Šešlija: Počeo sa radom trijažni centar

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 8 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Direktor Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija izjavio je da je danas počeo sa radom trijažni punkt ispred ove bolnice.

Punkt služi za trijažu pacijenata koji dolaze u bolnicu – rekao je Šešlija novinarima i objasnio da jedan doktor i medicinski tehničar pacijentima beskontaktno mjere temperaturu, a popunjava se i obrazac na osnovu kojeg se upućuju dalje ka odjeljenju na koje treba ili na infektivno odjeljenje.

On je dodao da punkt za trijažu radi od 7.00 do 19.00 časova, a nakon toga se trijaža obavlja na ulazu u Urgentni centar.

Konstatujući da za sada na području koje pokriva Bolnica “Srbija” nema zaraženih virusom korona, Šešlija je naveo da je iz ove zdravstvene ustanove na testiranje upućeno 12 uzoraka i da su svi bili negativni.

Prema njegovim riječima, na području šest gradskih opština, te opština Han Pijesak i Rogatica, koje takođe pripadaju Bolnici “Srbija”, pod nadzorom, odnosno u izolaciji su 623 lica.

Šešlija je objasnio da Bolnica “Srbija” briseve na testiranje šalje u laboratoriju Instituta za javno zdravlje u Banjaluci, koja je uz laboratoriju Kliničkog centra u Banjaluci, koji pokriva područje tog grada, jedina referentna za testiranje na virus korona.

Briseva ima dovoljno i odgovaramo na sve zahtjeve za uzimanje uzoraka – poručio je Šešlija.

On je apelovao na sve pacijente koji imaju sumnju da su oboljeli od virusa korona ili su boravili u nekoj od zemalja u kojima je žarište, da se prijave domu zdravlja, koji vrši prvu trijažu, a u slučaju sumnje pacijent se ambulantnim vozilom prevozi u bolnicu.

Šešlija je istakao da je Bolnica “Srbija” provela sve instrukcije dobijene od nadležnih republičkih institucija i štabova, kao i onu da stavi na raspolaganje jedno od odjeljenja u starom objektu u slučaju eskalacije virusa.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Slider
Slider