Šešlija: Nema zaraženih virusom korona

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Bolnica Srbija

U Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu nema pacijenata zaraženih virusom korona, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove Nebojša Šešlija.

Šešlija je naglasio da su do sada iz ove zdravstvene ustanove na testiranje uputili 14 uzoraka i da je 13 bilo negativno, a jedan nalaz još čekaju.

On je rekao da briseve na testiranje Bolnica šalje u laboratoriju Instituta za javno zdravlje u Banjaluci, koja je jedina referentna za testiranje na virus korona.

Šešlija je ponovio da je za prijem prvih pacijenata pripremljeno infektivno odjeljenje koje ima dvije sobe za izolaciju, a spreman je i stari objekat infektivnog odjeljenja.

On je dodao da je urađen trijažni punkt ispred Bolnice koji služi za trijažu pacijenata koji dolaze u bolnicu, gdje jedan ljekar i medicinski tehničar pacijentima beskontaktno mjere temperaturu, a popunjava se i obrazac na osnovu kojeg se upućuju dalje ka potrebnom odjeljenju ili na infektivno odjeljenje.

Šešlija je apelovao na sve pacijente koji sumnjaju da su oboljeli od virusa korona ili su boravili u nekoj od zemalja u kojima je žarište, da se prijave Domu zdravlja koji vrši prvu trijažu, a u slučaju sumnje pacijent se ambulantnim vozilom prevozi u bolnicu.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider