Šešlija: Bolnica Srbija dobiće mobilni rendgen

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: FB

Vršilac dužnosti direktora Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija rekao je nakon sastanka sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem da je ova zdravstvena ustanova riješila pitanje mobilnog rendgena, koji će dobiti u narednom periodu, a koji je neophodan za pružanje zdravstvene zaštite za sve pacijente i značajno će olakšati posao i u redovnom radu i u borbi sa virusom kovid-19.

Šešlija je zahvalio Viškoviću za posjetu i podršku koju je pružio zdravstvenim radnicima u prevenciji i borbi sa virusom korona.

On je Viškovića upoznao o aktivnostima koje su sprovođene u proteklom periodu, o poštovanju mjera Republičkog kriznog štaba i prilagođavanju rada Bolnice svim tim preporukama.

Šešlija je rekao da trenutno u kovid bolnici imaju jednog pacijenta iz Gacka pozitivnog na virus korona, koji ima srednje tešku zdravstvenu sliku.

On je napomenuo da su uzeti brisevi svim medicinskim radnicima koji su bili u kontaktu sa zaraženim i svi su negativni i vraćeni na posao u skladu sa preporukama resornog ministarstva.

Šešlija je podsjetio da je prošle godine u saradnji sa Vladom Srpske dogovoreno da preduzeće “Putevi Republike Srpske” riješi pitanje parkinga ispred Bolnice, ali da to nisu dozvolili vremenski uslovi, pa će to pitanje biti riješeno u narednom periodu.

On je istakao da se u periodu od oko 60 dana, od kada se u Bolnici “Srbija” bore sa kovid-19, nijednom nije desilo da zdravstveni radnici imaju problem sa nedostatkom zaštitne opreme.

– Uvijek smo imali dovoljne količine, a trenutno raspolažemo značajnim količinama te opreme – istakao je Šešlija. 

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2