Šehovac organizovao prijem za hrabre policajce

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: srna

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac organizovao je danas prijem za policajce koji su nedavno spasili dvoje djece iz požara u stanu u naselju Dobrinja četiri, opština Istočna Ilidža, čestitavši kolegama od srca za ispoljenu hrabrost.

On je naveo da je u ovoj akciji učestvovalo osam policijskih službenika iz više organizacionih jedinica.

“Tokom obavljanja redovnih poslova u ponedjeljak, 11. marta, u 12.30 časova policijski službenici su uočili požar u potkrovlju petospratne zgrade. Dolaskom na lice mjesta uočili su dim iz jednog stana, ponijeli protivpožarne aparate i brzom intervencijom spasili dvoje maloljetne djece, a požar lokalizovali”, podsjetio je Šehovac.

Prema njegovim riječima, nakon uviđaja konstatovano je da su oni uradili dobar posao, jer da je požar zahvatio krovište te zgrade sigurno bi šteta bila mnogo veća.

Policijski službenik iz Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo Mirza Karović kaže da je tokom obavljanja redovnih aktivnosti primjetio požar u zgradi u Ulici Ive Andrića, te da su on i kolega Dobro Skakavac među prvima došli na mjesto događaja.

“Zgrada nije imala protivpožarni aparat, pa ga je donio kolega Bojan Šilj. Uspjeli smo ugasiti požar u jednom dijelu stana. Zahvalio bih rukovodstvu Policijske uprave Istočno Sarajevo i načelniku Šehovcu jer nam pruža veliku podršku”, rekao je Karović i istakao da je osnovni zadatak sačuvati ljudske živote.

Pomoćnik komandira Policijske stanica za bezbjednost saobraćaja Istočno Sarajevo Dobro Skakavac rekao je da u takvim situacijama nema mnogo razmišljanja, već se odmah reaguje.

“Kada smo evakuisali djecu nastavili smo dalje sa lokalizovanjem požara, uključili ostale kolege koji su tu bili i pokazali timski rad. Gašenju požara smo odmah pristupili, ne čekajući vatrogasce”, naveo je Skakavac i naglasio da su uspjeli da spase ljudske živote.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider