Saopštenje načelnika u vezi izmještanja stećaka

Izvor: redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić uputio je svim medijima kao i građanima ove opštine saopštenje za javnost povodom objave neistinitih informacija na pojedinim internet portalima, a u vezi izmještanja stećaka.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Poštovani,

U posljednjih nekoliko dana opštinska uprava opštine Istočno Novo Sarajevo, kao i rukovodstvo opštine, izloženi su neargumentovanim i neistinitim pisanjem pojedinih internet portala i štampanih medija u vezi izmještanja stećaka sa njihove sekundarne lokacije sa parcele u vlasništvu preduzeća „Brčko gas“ d.o.o. Brčko, na teritoriji opštine Istočno Novo Sarajevo, na primarni lokalitet stećaka koji se nalazi na teritoriji opštine Istočna Ilidža.

Opštinska uprava opštine Istočno Novo Sarajevo, odnosno nadležno odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove, kao i načelnik opštine, nijednog trenutka, nisu bili obavješteni i upoznati sa postojanjem i premještanjem stećaka.

Tek nakon premještanja, obavješteni smo od strane građana i pojedinih medija o nastaloj situaciji, i mogućim posljedicama iste.

U skladu sa tim, a na osnovu zahtjeva dobijenog od novinara internet portala www.frontal.ba, koji objavljujemo u prilogu, na isti smo odgovorili (objavljujemo formu dopisa), što je i naš zvaničan stav po ovom pitanju.

Prema tome, naš zvanični stav, kao i sva saznanja koja smo imali i radnje koje smo preduzeli su navedeni u odgovoru pomenutom portalu. Pokušaj dodatnog stvaranja medijske obmane i loše slike o aktivnostima opštine uprave opštine Istočno Novo Sarajevo u ovom predmetu se manifestuje u neobjavljivanju svih prenesnih informacija koje smo dostavili precizno i istinito.

Ovim putem obavještavamo javnost i sve zainteresovane u ovom i svim ostalim aktivnostima vezanim za predmete koje vodi opštinska uprava opštine Istočno Novo Sarajevo, da ćemo pravovremeno reagovati sa tužbama za neistinito informisanje, narušavanje ugleda i časti i nanošenje štete bilo opštinskoj upravi ili rukovodstvu opštine Istočno Novo Sarajevo, svaki put kada bilo ko, koristeći mogućnost objavljivanja informacija putem bilo koje vrste medija, pokuša da dezinformiše javnost i iznosi neistine o radu opštinske uprave ili njenog rukovodstva.

Takođe, bilo koji pokušaj stvaranja vještačkog jaza u radu između dviju opštinskih uprava – Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, kao i vještačkog jaza u radu između opštinske i gradske uprave grada Istočnog Sarajeva, po ovom, ili bilo kom drugom predmetu, neće uspjeti ako je zasnovan na neistinama, elementarnom nepoznavanju nadležnosti opština i grada, i bilo kojoj vrsti medijskih insinuacija.

  1. Baš kao Živko Radišić, niste nikad obavješteni, neuki, jadni, nesposobni. Samo vam lopovluk ide od ruke. Za stećke ste znali kad ste prodavali zemljište Brčko Gasu, nego vam bilo jednostavnije da oni uništavaju srpsku istoriju. Zato ste im i dali sve povoljnosti koje imaju. Bojite li se Boga bagro huliganska, lopovska, što uništavate sve što je sveto. Kako radili tako vam Bog sudio…

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider