Saopštenje direktora OŠ “Petar Petrović Njegoš” na objavljenu priču o vršnjačkom nasilju u I.Sarajevu

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Arhiva

Povodom dešavanja proteklih dana u JU OŠ “Petar Petrović Njegoš”, a u vezi sa vršnjačkim nasiljem o kojem je informacije javno iznijela majka čije je dijete, kako kaže, bilo žrtva istog, direktorica ove škole Zdenka Perendija je u ime rukovodstva i svih zaposlenih izrazila najdublje žaljenje.

Perendija ističe kako je Škola preuzela sve mjere kako bi se došlo do saznanja da li je u pitanju vršnjačko nasilje.

Sa učenicima koji su vinovnici ovog događaja obavljeni su razgovori u skladu sa Zakonom, Protokolom o postupanju u slučajevima vršnjačkog nasilja među djecom i mladima u vaspitno-obrazovnim ustanovama Republike Srpske, te Pravilnikom o vaspitno-disciplinskoj odgovornosti učenika, po kojima će se utvrditi odgovornost navedenih aktera i donijeti odgovarajuće mjere koje isti predviđaju. Tim za sprečavanje vršnjačkog nasilja na osnovu prijave roditelja obavio je sve neophodne procedure koje uključuju razgovor sa učenicima, roditeljima i odjeljenskim starješinama, navodi direktorica Škole.

Dodaje kako školska praksa podrazumijeva stvaranje sigurnog okruženja za svakog učenika i da Škola radi sve kako bi se ovakve situacije “predupredile” – kako video-nadzorom, tako i angažmanom nastavnog i pomoćnog osoblja, te da će se otkriti uzroci ovakvog ponašanja učenika koje je nedopustivo.

U cilju zaštite svakog učenika otkriće se uzroci neodgovarajućeg i nedopustivog ponašanja, te će se, ukoliko se odgovornost učenika dokaže, primijeniti odgovarajuće mjere – ističe Perendija.

Perendija je takođe pozvala na saradnju lokalnu zajednicu, MUP i roditelje, kao i medije, kako bi zajedničkim djelovanjem iskorijenili ovakve pojave u društvu.

U nastavku saopštenje:

Vezane vijesti:
Vršnjačko nasilje u I. Sarajevu: “Roditelji, pričajte sa svojom djecom”

  1. Bogu hvala pa mi dijete izadje iz ove skole koja je puna (Cast izuzetcima) nadobudnog, nestrucnog, nevaspitanog kadra koji ne moze da kontrolise sebe a ne djecu. Ova suplja prica od izjave ne pije vode tj. Ovo je drzi vodu dok majstori odu

  2. Gospodjo Perendija uz duzno postovanje vaseg imena ne posla kojeg obavljate …..ne pricajte gluposti…..nije ovo prvi put da vam se ovo desava u ovoj skoli…..dokle cete vise stititi bagru…..

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider