Sanaciju tunela Kalovita Brda može onemogućiti ekstremna hladnoća i snijeg (VIDEO)

Izvor: rtrs.tv

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Istočno Sarajevo

Iako su noćne temperature ispod nule i uslovi za rad sve teži sanacija tunela Kalovita Brda, na ulasku u Pale, odvija se i brže od predviđene dinamike. Napore Romanijaputeva da sanaciju završe do otvaranja turističke sezone na Јahorini može onemogućiti jedino ekstremna hladnoća i snježne padavine.

Spekulacije da postoje problemi na relaciji investitor, izvođač radova, u “Romanijaputevima” kategorično odbacuju.

U uslovima rada koji su i ljeti naporni, a nakon zahlađenja veoma teški, radnici Romanijaputeva rade u dvije smjene. Cilj je sanaciju završiti prije nego što prava zima zakuca na vrata.

“Radovi na hidroizolaciji završeni, radi se na armiranju sekundarne konstrukcije i na izradi, betoniranju sekundarne konstrukcije”, rekao je šef gradilišta Stevan Batinić.

Rok od 90 radnih dana od uvođenja u posao je 5. januar, ali naporima “Romanijaputeva” tunel bi mogao biti otvoren za saobraćaj i ranije, jer osim vremenskih prilika, drugih prepreka nema.

“Što se tiče odnosa sa investitorom, ne postoje nikakvi problemi. Samo da nas vrijeme pripazi, jer niske temperature loše su za beton i za ljude i za opremu”, izjavio je direktor “Romanijaputeva” Sokolac Mirko Pandurević.

“Nas brine da zaista ne bude nepovoljnog vremena. U slučaju da dođe do toga mi ćemo napraviti sastanak na kojem ćemo donijeti definitivnu odluku da li da svjesno idemo na skraćenje roka i pustimo tunel i prije otvaranja turističke sezone, što nam je cilj ili sačekamo konačan završetak radova”, naglasio je načelnik opštine Pale Boško Јugović.

U tunelu se već ledi i vazduh i voda, ali radnici Romanijaputeva i promrzlim rukama vrijedno rade. Ako im vrijeme bude išlo na ruku, tunel će biti saniran znatno prije 5. januara, ugovorenog roka.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider