Rukometni savez RS traži podršku za RK Slavija

Izvor: N.N.

Objavio:

trebevic.net

- prije 7 months u

Istočno Sarajevo

Rukometni savez Republike Srpske uputio je pismo gradonačelniku Istočnog Sarajeva, te Vladi RS sa molbom da pomognu Rukometnom klubu Slavija.

U pismu, koje je potpisao predsjednik Marinko Umičević, stoji da su u klubu dobili odgovor da je u Slaviji rasulo i da klub nema ni upravu ni igrače, te da je iznenadnim odlaskom iz kluba Staše Košarca klub stao sa radom u godini kada se navršava 20 godina postojanja kluba  i kada se  završava nova Sportska dvorana u Istočnom  Novom Sarajevu.

– Obraćamo se gradonačelniku grada Istočnog Sarajeva da preispita odluku o  raspodijeli finansijskih  sredstava, odgovornost je na njemu, jer će bez podrške  RK Slavija morati igrati 2. Ligu RSRS, ako i to budu u mogućnosti. Činjenica je da RK Slavija ni do sada nije imao podršku svog  grada  i da svu odgovornost snose odgovorne osobe u gradu Istočno Sarajevo,  da li će klub koji u zadnjem kolu zauzeo sedmo mjesto na tabeli Premijer lige BiH uopšte nastaviti sa radom – navedeno je u pismu.

Umičević podsjeća da je Slavija jedini premijerligaš Istočnog Sarajeva.

– To jedini Premijerligaš Vašeg grada i regije te je u interesu grada Istočnog Sarajeva kao i RS da se klub spasi , ako već nije kasno, ili u protivnom sva odgovornost ide na grad te na ovaj način molim odgovorne osobe da reaguju i da se uključe, te da zajedničkim snagama napravimo rješenje, kako smo ranije napravili i sa RK Leotar iz Trebinja  i RK Derventom iz Dervente čije su lokalne zajednice stale iza svojih klubova. Isto tako molim za podršku Vladu Republike Srpske kao i Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS –  stoji u pismu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider