Romanija: Otpad pored puta je i slika svijesti učesnika u saobraćaju

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Princip.news

Tehnički direktor “Romanijaputeva” Dragan Buloščić rekao je Srni, reagujući na pisanja o gomilama otpada koji se nalazi na više mjesta duž puta Sokolac-Pale, da radnici ovog preduzeća prema planu sakupljaju i odvoze smeće, ali je potrebno više razumijevanja i učesnika u saobraćaju.

On je naglasio da “Romanijaputevi” svakog ponedjeljka sakupljaju otpad pored magistranih i regionalnih puteva u postavljene betonske cijevi i da jedanput mjesečno odvoze velike količine smeća.

Prema njegovim riječima, problem je u tome što mještani često postavljene betonske kontejnere koriste kao male deponiju, pa u njih dovoze smeće iz svojih dvorišta i imanja.

“Otpad pored puta je istovremeno i slika svijesti naših građana i svih učesnika u saobraćaju, koji ne vode računa gdje će i kako odložiti smeće”, istakao je Buloščić.

On je naglasio da su “Romanijaputevi” u maju planirali širu akciju u prikupljanju otpada pored magistralnih i regionalnih puteva na Sarajevsko-romanijskoj i Gornjodrinskoj regiji i da će tom prilikom očistiti sve, ali se pribojavaju da će za kratko vrijeme stanje biti skoro isto.

Preduzeće “Romanijaputevi” sa sjedištem u Podromaniji kod Sokoca održava magistralne i regionalne puteve Sarajevsko-romanijske i Gornjodinske regije.

U sokolačkom Šumskom gazdinstvu /ŠG/ “Romanija” imaju, kako kažu, obavezu da jednaput godišnje očiste prostor oko puteva koji koriste iskorištavajući šumske resurse, ali da je potrebna i podrška šire zajednice u tome.

Tehnički direktor ŠG “Romanija” Strahinja Bašević rekao je Srni, da će radnici ovog gazdinstva odmah nakon završetka posla na proljećnom pošumljavanju, početi akciju sakupljanja otpada pored saobraćajnica koje koriste za izradu i izvoz šumskih drvnih sortimenata.

On ističe da se svakog proljeća šumska gazdinstva Javnog preduzeća “Šume Srpske” organizuju akcije sakupljanja smeća uz saobraćajnice, ali da nesavjesni građani i posjetioci šumskih prostora često ostavljaju ružnu sliku iza sebe bacajući otpad, a često razbacujući i već prikupljeno smeća na jedno mjesto.

U Javnom komunalnom preduzeću “Sokolac” rekli su Srni da sakupljanje smeća pored magistralnih i regionalnih saobraćajnica, nije u njihovoj nadležnosti, osim na dijelu koji prolazi kroz gradsko naselje Sokolac.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.