Redakcija Elta televizije najoštrije osuđuje prijetnje Nenada Nešića

Izvor: Elta TV

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

Istočno Sarajevo

Redakcija Elta televizije najoštrije osuđuje prijetnje Nenada Nešića, v.d. direktora JP “Putevi RS” prema našoj novinarki Miri Kostović.

Nedopustivo je da iko prijeti novinarima, a posljednji događaji pokazuju koliko je ova profesija na udaru i koliko smo često izloženi prijetnjama i napadima u obavljanju svog posla.

Pozivamo nadležne institucije da hitno preduzmu zakonom propisane mjere i da reaguju u okviru svojih nadležnosti s obzirom na to da je slučaj prijavljen policiji.
Za sve ove godina Mira Kostović je dobila više priznanja kao jedan od najboljih novinara regije Istočnog Sarajeva i šire. Priznata je i poznata u novinarskim krugovima kao vrhunski profesionalac.

Elta televizija neće dozvoliti napade na svoje novinare, kao ni na jednog novinara u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Takođe osuđujemo i napad na kolegu Vladimira Kovačevića koji je brutalno pretučen na ulazu u svoju zgradu u Banjaluci.

Sloboda javne riječi i medija je jedno od osnovnih načela demokratskog društva i društvo koje dozvoljava prijetnje i premlaćivanja novinara predstavlja prijetnju za svakog pojedinca.

Činjenica je da nam uskoro dolazi predizborna kampanja a potom i izbori pa su svi politički subjekti zaoštrili retoriku u mjeri da se ni predstavnici medija više ne osjećaju sigurno u takvoj atmosferi. Stoga pozivamo i sve političare da obrate pažnju na svoje govore, saopštenja i djelovanja. Takođe ih pozivamo da kazne pojedince u svojim redovima koji ugrožavaju javni red i mir.

REDAKCIJA ELTA TELEVIZIJE

  1. Samo bahato “sefe” ali do oktobra !!!

  2. Alo “apotekarka” bolje ti je cuti ne brani Nesica, svi znamo sta si pisala po njegovom zidu na njegovoj stranici pa mu sad lizes dupe

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider