Različite mjere za stanovništvo na jednom pedlju BiH: Dobrinja i Istočno Sarajevo

Izvor: Klix.ba

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 months u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Arhiva

Građani Republike Srpske koji su imali bilo kakvih obaveza van svog mjesta prebivališta, sve su morali obaviti prije podne s obzirom da je danas tačno u 12 sati stupila nova mjera zabrane kretanja u RS-u. Tako je bilo i stanovnicima Istočnog Sarajeva.

Nova mjera kaže da se građani RS-a danas od 12 sati, pa sutra sve do 18 sati ne smiju kretati van njihovog mjesta prebivališta. Ovom mjerom u trajanju od 30 sati, nadležni u RS-u nastoje spriječiti širenje korona virusa.

Na ulicama Istočnog Sarajeva danas se moglo sresti tek nekoliko stanovnika koji su izašli iz svojih domova nakratko prošetati ili svratiti do apoteke i prodavnice po osnovne namirnice.

Nova mjera zabrane kretanja odnosi se na svaku opštinu unutar Istočnog Sarajeva. Građani ne mogu napuštati teritoriju svoje opštine. Na primjer, mještani Istočne Ilidže danas od 12 sati sutra do 18 sati ne mogu otići u Pale ili neku drugu opštinu na području Istočnog Sarajeva. U isto vrijeme građani Banja Luke ne mogu otići u Laktaše, Čelinac ili drugu susjednu opštinu.

Tek stotinjak metara od Istočnog Sarajeva, u naselju Dobrinja na području Federacije BiH građanima je dozvoljeno kretanje tokom vikenda, osim u vrijeme policijskog časa od 20 sati uveče do 5 sati ujutro, a dok mališani na Dobrinji parkove mogu gledati tek s prozora, njihovi vršnjaci u Istočnom Sarajevu mogu njima prošetati.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider