Rapidno pogoršana epidemiološka situacija u Sokocu

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 months u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Klix.ba

Epidemiološka situacija na području opštine Sokolac rapidno je pogoršana nakon što je oktriveno 30 novih slučajeva infekcije virusom korona, rekla je direktor Doma zdravlja na Sokocu Adrijana Stanar.

Stanareva je navela da je u četvrtak, 25. februara, u Domu zdravlja testirano 39 lica i da je od tog broja 30 pozitivno na virus korona.

Ona smatra da je razlog tom povećanju nepoštivanje mjera i opuštanje stanovništva sa dolaskom lijepog vremena, te organizovanje druženja i raznih slavlja.

Pribojavamo se su realne cifre pozitivnih na virus korona i veće jer se lica sa lakšim simptomima i ne prijavljuju u Dom zdravlja i samim tim ne možemo realno tvrditi da li je riječ o sezonskoj virozi ili infekciji virusom korona – rekla je Stanareva.

Stanareva je navela da je jutros, prema izvještaju Instituta za javno zdravstvo, Sokolac drugi u Republici Srpskoj po broju novozarežnih, odmah poslije Banjaluka koja je mnogo veći grad.

Iz Doma zdravlja apeluju da se stanovništvo pridržava epidemioloških mjera nošenjem zaštititnih maski i držanja distance.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider