Radovi na bolnici u Istočnom Sarajevu u punom jeku; zanatski radovi u završnoj fazi

Izvor: rtrs.tv

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

Istočno Sarajevo

Radovi na izgradnji nove bolnice Istočno Sarajevo teku planiranom dinamikom. Uz unutrašnje radove, kombinovano se radi i na vanjskom uređenju i postavljanju fasade. Vrijednost investicije nove bolnice je oko 55 miliona maraka.

Ni majske kiše nisu prouzrokovale veće probleme građevincima. Trenutno se izvode radovi na postavljanju fasade i vanjskom uređenju, a znatan dio unutrašnjih, zanatskih radova je u završnoj fazi.

Radovima na gradilištu zadovoljni su i zaposleni u bolnici. Nakon dugogodišnjeg rada u nemogućim uslovima, ističu da će nova zgrada bolnice od 10,5 hiljada metara kvadratnih, koja će funkcionalno biti povezana sa nedavno otvorenim polikliničkim dijelom, i te kako poboljšati uslove rada i zbrinjavanje pacijenata, koji će u novoj zgradi biti smješteni u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom.

“Tu će biti 207 kreveta sa najsavremenijom, modernom opremom, edukovanim kadrom koji će moći da pruži ovom stanovništvu, odnosno Sarajevsko-romanijskoj regiji i šire adekvatnu i dobru medicinsku pomoć”, ističe Dalibor Bošković, portparol ЈZU Bolnica Istočno Sarajevo.

Instaliranje moderne medicinske opreme predviđeno je u završnoj fazi. Riječ je o složenijem dijelu posla, za koji će trebati malo više vremena i strpljenja.

“Plan je da krajem septembra već pripremimo zgradu za unošenje namještaja i medicinske opreme, tako da očekujemo da će se dobar dio radova unutra završiti kako bi obezbijedili uslove, naročito za medicinsku opremu koja je osjetljiva”, kaže Davorin Turajlić, šef gradilišta.

Za izgradnju i opremanje nove bolnice u Istočnom Sarajevu u skladu sa najvišim standardima, za koju se očekuje da bude završena ove godine, Vlada Srpske obezbijedila je oko 55 miliona maraka.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider