Radnici Doma zdravlja Istočno Sarajevo stupili u generalni štrajk

Izvor: srpskacafe.com

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 godine u

Istočno Sarajevo

Zaposleni u Domu zdravlja Istočno Sarajevo obustavili su danas rad zbog neriješenog pitanja izbora direktora ove zdravstvene ustanove, te neisplaćenih plata i naknada za prevoz. Dok se to ne riješi, u ovoj zdravstvenoj ustanovi primaće se samo hitni slučajevi.

Radnici Doma zdravlja Istočno Sarajevo stupili su u generalni štrajk. Razlog za to su neisplaćene plate i naknade za prevoz, za protekla dva mjeseca. A sve to jer se opštine Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža koje su osnivači Doma zdravlja ne mogu dogovoriti oko izbora direktora. Iz doma zdravlja poručuju da sa štrajkom prekidaju čim im se uplate tražene pare.

Mi smo proveli onaj štrajk i minimum procesa rada smo pružili od sebe. Sva hitna stanja su primljena, pacijenti naravno nisu mogli biti vraćeni koji su na inzulinu. Pacijenti nisu ovim putem ugroženi, a s obzirom da je ovakvo stanje nama kakvo jeste. Ponavljam, auta su nam neregistrovana i neispravna, nemamo materijala čime da radimo – izjavila je predsjednik Sindikalne organizacije DZ Istočno Sarajevo, Borka Šućur.

Stanovnici Istočnog Sarajeva ogorčeni su ovakvom situacijom. Kažu kako u svemu ovome oni najviše trpe.

Nisam dobio uslugu. Za inzulin samo, za pritisak nisam. Kakva je ovo ustanova, niko ne zna – kaže jedan od penzionera.

Načelnici opština poručili su da je ovaj problem u fazi rješavanja. Ističu da će se pristupiti izmjenama i dopunama Statuta Doma zdravlja, kako se ovakve situacije ne bi ponavljale.

Mi smo saglasnost, dakle izmjene i dopune statuta već dali i one su u Domu zdravlja. Opština Istočna Ilidža je svoj dio posla završila, ostaje još na opštini Istočno Novo Sarajevo da i oni daju saglasnost na te izmjene i dopune statuta i resorni ministar takođe. Sa tim bi se direktor i zamjenik direktora mogli da upišu u sud i da konačno se podjele plate, i da Dom zdravlja profunkcioniše u punom kapacitetu – rekao je zamjenik načelnika opštine Istočna Ilidža, Miljan Damjanović.

Ova greška koja je napravljena će biti otklonjena danas ili sutra ujutru, ali do nje svakako nije trebalo doći i bespotrebno se digla prašina u javnosti. Zašto ovo govorim? Zato što smo danas ja i kolega Damjanović kao predstavnici dvije lokalne zajednice donijeli odluke o davanju saglasnosti na statut Doma zdravlja koji definiše i precizira način upravljanja – izjavio je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, Ljubiša Ćosić.

Novac koji je na računu, još uvijek se ne može isplatiti, jer niko od dva vršioca dužnosti direktora nema ovlaštenje da raspolaže tim sredstvima. Dok se taj problem ne riješi radnici su kategorični u odluci da štrajkuju.

  1. Cosa, Cosa sta nam jada i belaja nanese ove cetiri godine…

    1. E vala kakvi ste trebao Vam je ostati Draskovic pa bi vidili sta je jad i cemer. Covjek radi za Vase dobro ali je problem slijepca sto ne vidi.

  2. Cosic nas unisti sviju! Dom zdravlja,Slavija,Vodovod,Pokom sve covjek zakopa. Jedino sto je Akva park napravio… 🙂

  3. Sramota, zbog fotelje za koju se SDS i SNSD nemogu dogovoriti, ispastamo mi gradjani ovoga grada. Zato ih treba kazniti na izborima.

  4. Sramota sta rade SNSD,SRS,SP sramota.

  5. Neka ih do okt 😉 jos malo pa gotovo sa politikom Cosica,Stupara i kompanije!

  6. Cosicu 300000 km je zarobljeno radi tebe. Lazes narod fingiras budzet, ne placas doprinose svojim radnicima kako ljudi da ovjere knjizice a kako radnici doma zdravlja da dobiju plate ?

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider