Radionice Coca-Coline podrške mladima

Izvor: trebevic.net

Objavio:

vijesti

- prije 2 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: bradley/Unsplash

Traženje posla u današnje vrijeme postalo je svojevrstan poduhvat.

Ako niste u toku s dešavanjima na tržištu rada, mnogo vas toga može zbuniti, obeshrabriti ili učiniti da se ne smatrate doraslim za posao za koji ste zainteresirani. U vezi s traženjem posla rodila se prava mala nauka, s obzirom na sve zahtjevnije tržište rada, zahtjeve poslodavaca i njihovog viđenja i opisa vaših radnih zadataka.

Praksa i volontiranje mogu biti dobar početak ulaska u svijet rada, jer ćete tamo dobiti bolji uvid o poslu kojim se namjeravate baviti u budućnosti. Na praksi se pruža prilika za razvijanje osobina koje su poslodavcima poželjne te modela ponašanja i komunikacije. No i za dobijanje prakse, kao i posla, važno je imati znanja i osobine koje se traže za određeno radno mjesto, ali jednako je bitno i znati ih dobro predstaviti poslodavcu.

        Za svaki uspjeh bitna je priprema, pa tako i priprema za mjesto za koje aplicirate. Stoga obratite pažnju na sljedeće:

  • Istražite gdje se oglašavaju radna mjesta, bilo da se radi o birou, tetkinoj komšinici ili nekoj stranici na Facebooku.
  • Prikupite što više informacija o tome koje su karakteristike radnog mjesta za koje aplicirate te o kompaniji u kojoj se želite zaposliti.
  • Napišite biografiju/CV i motivaciono pismo koji se tiču konkretno tog posla/kompanije.
  • Pripremite se za razgovor s potencijalnim poslodavcem.
  • Coca-Colina podrška mladima za unapređenje vještina za traženje posla

Ukoliko se želite pripremiti za sve nabrojano, Coca-Colina podrška mladima je odgovor: 7. i 8. jula održat će se dvodnevna edukacija životnih i poslovnih vještina u Goraždu, a potom 12. i 13. septembra na Palama, tokom koje će svi zainteresirani mladi dobiti priliku da unaprijede svoje postojeće vještine i razviju nove. Predavači će tokom interaktivnog rada i praktičnih vježbi pokriti teme samorazumijevanja i samorazvoja, interakcije i umrežavanja, predstavljanja sebe te poslovnog planiranja, upravljanja vremenom, pregovaranja, a već tradicionalno najveći interes vlada za učenjem prodajnih vještina.

Obrazac za prijavu nalazi se na linku: http://bit.ly/2TiGnDa ili na: http://bit.ly/2uhPbyP, a više informacija o programu možete pronaći na Facebook-stranici Coca-Colina podrška mladima u BiH. Edukacija je u potpunosti besplatna, a za sve polaznike osigurani su užina i piće.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar