Prvo sudbonosno “da” u Hramu Svete majke Angeline Srpske u Tilavi

Izvor: Redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Trebević.info

U Hramu Svete majke Angeline Srpske na Tominom brdu u naselju Tilava u Istočnom Novom Sarajevu, pred oltarom je danas prvi put izrečeno sudbonosno “da”.

Prvo vjenčanje u Hramu, koji je ove godine ušao u završnu fazu radova, velika je radost, kako za porodice Radan i Samardžija, tako i za žitelje ovog mjesta.

Nadamo se da ćemo već sljedeće godine imati osvještenje Hrama, nakon čega će ovo sveto mjesto u potpunosti biti spremno za služenje svete liturgije i ostalih obreda koji su sastavni dio vjerskog života. Danas smo u ovom hramu imali prvo vjenčanje, tako da je ovo veliki dan, kako za mladence, njihove porodice i prijatelje, tako i za cijelu zajednicu vjernika – ispričao nam je paroh novosarajevski Mladen Drobnjak.

Paroh novosarajevski podijelio je sa nama još jednu lijepu i, kako sam kaže, neobičnu vijest za Sarajevsko polje.

Uz blagoslov njegovog preosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma, Hram će biti dio manastirskog kompleksa koji će biti posvećen Svetoj majki Angelini. Uskoro ćemo početi i sa izgradnjom manastirskog konaka – naglasio je otac Mladen.

Izgradnja Hrama Svete majke Angeline Srpske, počela je 2012. godine na zemljištu koje su Srpskoj pravoslavnoj crkvi poklonili Sava i Mirko Škrba, mještani naselja Tilava.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2