Prva jesenja „Šeširijada“ na Palama okupila preko 150 mališana

Izvor: Paljanske novosti

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Paljanske novosti

Na prvoj jesenjoj „Šeširijadi“, u organizaciji vrtića „Bubamara“ i „Cvrčak“, ulicama Pala defilovalo je preko 150 mališana u jesenjim šeširima – kreacijama koje su napravili zajedno sa svojim roditeljima i vaspitačima.

Direktorica vrtića „Bubamara“ Vanja Jugović rekla je da su na ideju za organizaciju ove manifestacije došli sasvim slučajno, te da ih je inspirisala jesen i njene boje.

Cilj manifestacije bio je da uvežemo roditelje, vaspitače i djecu, te da zajednički kreiramo jednu lijepu manifestaciju poput ove. Željeli smo da udružimo dva vrtića i sve predškolske ustanove u jednu manifestaciju, ukrasimo šešire jesenjim plodovima i da kroz jednu ovakvu šetnju pokažemo građanima Pala šta sve mogu mališani. Pripremili smo i lijep program za roditelje, ali i prisutne sugrađane – istakla je Jugovićeva.

Direktorica vrtića „Cvrčak“ Ivana Savić rekla je da je njihov vrtić cijelu sedmicu posvetio Dječijoj nedjelji, te da na „Šeširijadi“ učestvuju 70 njihovih mališana.

Manifestacija je zamišljena tako da roditelji sa djecom učestvuju u izradi šešira, koji su ukrašeni jesenjim motivima, a onda da napravimo zajednički defile našim ulicama, kako bismo pokazali koliko su Pale bogate i da imamo jako puno predškolaca i djece sličnog uzrasta. Moram da istaknem da prvi put radimo na nekoj manifestaciji zajedno sa vrtićem Bubamara, na što sam jako ponosna – dodala je Savićeva.

Ana Čegar, direktorica Edukativnog centra „Big Ben“, zahvalila je na pozivu vrtićima, te istakla da su se mališani njihove „Montesori“ školice jako radovali „Šeširijadi“.

Baš su se obradovali ovome kreativnom događaju, djeca su sa svojim roditeljima i vaspitačicom pravili šeširiće i uživali u tome. Cijele sedmice smo imali zanimljive događaje povodom Dječije nedjelje,a ovih dana smo se bavili time da djeci skrenemo pažnju na očuvanje životne okoline i sredine, što je zaista važno za njih – rekla je Čegar.

Ovu manifestaciju podržala je i opština Pale, a načelnik Boško Jugović istakao je da će sljedeće godine iz Budžeta biti izdvojena veća sredstva za podršku pronatalitetne politike naše opštine.

Opština Pale daje punu podršku ovakvim manifestacijama i najmanje što možemo jeste da izdvojimo neophodna sredstva za našu djecu. Gledaćemo da u Budžetu za iduću godinu zaista ta sredstva budu mnogostruko veća i da podržimo pronatalitetnu politiku, obezbjeđenje boravka u vrtićima, kao i sve ono što je potrebno da bi se natalitet podržao i da bi se djeca zadržala na opvim prostorima. Želim da pohvalim organizatore na ideji i da roditeljima i djeci poželim srećnu, ne samo dječiju nedjelju, već i čitavu godinu, djetinjstvo i čitav život. Mnogo uspjeha i sreće im želim u svoje lično i u ime opštinske Uprave – rekao je načelnik Jugović.

Povodom obilježavanja Dječije nedjelje, načelnik će sutra ugostiti djecu – predstavnike osnovnih škola i predškolskih ustanova u svome kabinetu, te ih upoznati sa radom naše lokalne samouprave, a sa ciljem da se djeci približi u učvrsti saradnja opštinskih vlasti i građana Pala.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider