Promovisano 29 inženjera, magistara i mastera mašinstva

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: srna

Na svečanosti povodom Dana Mašinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas su promovisana 24 mašinska inženjera, tri magistra nauka i dva mastera mašinstva.

Dekan Mašinskog fakulteta Milija Kraišnik rekao je novinarima da studenti rado upisuju mašinstvo, jer su svjesni da će im ovaj fakultet omogućiti sticanje visokog znanja koje može da odgovori izazovima mašinske struke u današnje vrijeme.

“Studentima bih preporučio da upisuju mašinstvo, jer smatram da sa završenim mašinskim fakultetom mogu pronaći posao, postaju kreativni, inovativni, a moći će da odgovore i zahtjevima koji nisu direktno vezani za mašinsku struku”, naglasio je Kraišnik.

Prema njegovim riječima, sa aspekta naučnotehnološkog kapaciteta, Mašinski fakultet je dobro opremljen i studenti na ovoj visokoobrazovnoj ustanovi mogu steći znanje i vještine koje će im kasnije omogućiti da odgovore svim izazovima i zahtjevima mašinstva.

Kraišnik je naveo da se sutra navršava 25 godina od kada je Mašinski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu registrovan, što predstavlja značajan jubilej.

On kaže da počeci rada fakulteta nisu bili laki, jer je fakultet prvo bio osnovan u Vogošći, zatim nakratko preseljen na Pale, da bi konačno sjedište pronašao u Istočnom Novom Sarajevu.

“Na početku je zaista bilo veoma teško, ali od 2010. godine, poslije stabilizacije i školovanja nekih od naših kadrova i opremanja fakulteta, dostigli smo visoke standarde. Danas predstavljamo visoko rangiranu i renomiranu ustanovu u oblasti edukacije iz mašinske struke i naučnoistraživačkog rada”, rekao je Kraišnik.

On je naveo da je na Mašinskom fakultetu do danas diplomiralo 311 inženjera, 33 magistra i mastera mašinstva, a odbranjeno je i 16 doktorskih disertacija.

Danas promovisani inženjer mašinstva Gorica Guzina rekla je da je tokom četiri godine školovanja stekla zavidno znanje, za koje se nada da će joj pomoći da lakše dođe do posla u Republici Srpskoj, gdje bi željela da ostane.

Na Mašinskom fakultetu trenutno studira 300 studenata, od kojih 270 na prvom cikulusu studija i tridesetak na drugom.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.