Proglašeni pobjednici takmičenja Upoznaj Srpsku!

Izvor: redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 godine u

Istočno Sarajevo

U periodu od 18. jula do 8. avgusta na Vikipediji, u organizaciji Vikimedijine Zajednice Republike Srpske realizovano je takmičenje u pisanju članaka o temama vezanim za Republiku Srpsku.

Sa 275 napisanih članaka i preko 200 prikupljenih fotografija ljepota Republike Srpske, takmičenje je prevazišlo sva očekivanja i oborilo rekord u kategoriji sličnih takmičenja.

Od 8. do 14. avgusta stučni žiri je izbodovao napisane članke i proglasio pobjednike takmičenja.

Prvo mjesto zauzeo je Vojislav Živković, drugo Marko Mitrović, dok je treće mkesto pripalo Milanu Raduloviću.

Pobjednicima će u najskorijem roku biti uručene vrijedne robne nagrade:

prvo mjesto – laptop, drugo mjesto – tablet, treće mjesto – Ilustrovana Istorija Srba, Vladimira Ćorovića.

Prilikom obavještavanja učesnika o ishodu takmičenja, Vikimedijina Zajednica Republike Srpske je naišla na jedan human gest koji vrijedi pomenuti. Korisnik koji je zazuzeo treće mjesto se odrekao nagrade i u dopisu izrazio želju da Ilustrovana istorija Srba bude poklonjena Osnovnoj školi Petar Petrović Njegoš iz Istočnog Sarajeva.

Nadamo se da će se učenici ove škole obradovati poklonu.

Zahvaljujući ovom projektu trajno je sačuvan dio Republike Srpske i prezentovan na jednom od najvećih globalnih sajtova današnjice – Vikipediji.

Pored takmičenja, u okviru projekta Upoznaj Srpsku održan je uređivački maraton u Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo i foto-tura koja je obuhvatila sljedeće gradove: Istočno Sarajevo, Pale i Rogaticu.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider