Problem Matične biblioteke u I. Sarajevu – nedostatak prostora

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 8 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Opština Istočno Novo Sarajevo

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić posjetila je danas Matičnu biblioteku u Istočnom Sarajevu, gdje je upoznata o problemu neodostatka adekvatnog skladišnog i prostora u kojem bi studenti mogli da pripremaju naučne i stručne radove.

Upoznali smo ministra o broju korisnika, knjižnom fondu i generalno problemima u radu, među kojima je najveći nedostatak prostora. Kao univerzitetski grad nemamo mogućnost da studentima pružimo prostor gdje će da spremaju naučne i stručne radove – rekla je novinarima vršilac dužnosti direktora Matične biblioteke u Istočnom Sarajevu Nataša Kulašinac i izrazila nadu da će ovaj problem biti riješen.

Ona je navela da se 60.000 knjižnih jedinica nalazi u objektu bivše kasarne JNA, te da je sa menadžmentom opštine Istočno Novo Sarajevo dogovoreno da budu zbrinute u objektu novoizgrađenog pozorišta.

Razgovarali smo i o mogućnosti opremanja tih prostorija u okviru konkursa koji će biti finansiran Zakonom o igrama na sreću – dodala je Kulašinac.

Ona je istakla da je ministra prosvjete i kulture Republike Srpske upoznala i o radu Dječijeg odjeljenja ove biblioteke, kao i o zbirci legata i specijalnim zbirkama, digitalizaciji knjižnog fonda.

Ministar prosvjete i kulture Srpske pozdravila je napore i aktivnosti koje Matična biblioteka Istočno Sarajevo realizuje na planu bibliotečke i izdavačke djelatnosti.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider