Predstavljen javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 12 mjeseci u

Istočno Sarajevo

U Istočnom Sarajevu danas je organizovana prezentacija četvrtog javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava poslovnim subjektima sa inovativnim poslovnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu smanjiti nezaposlenost i povećati konkurentnost i održivi društveno-ekonomski razvoj u BiH.

Prezentaciju je organizovala Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom Istočno Sarajevo.

Marko Kakuća iz Republičke agencije izjavio je novinarima da je glavni cilj projekta “Izazov za promjenu” jačanje privrednog razvoja u BiH, kao i saradnje Švedske i BiH.

On je dodao da ovaj projekat realizuju Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i Sarajevska regionalna razvojna egencija SERDA, a finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju /SIDA/.

Realizacija je počela 2016. godine i uspostavljen je “Čelendž” fond koji ima 3.000.000 evra. Predviđeno je da posredstvom njega budu finansirane inovativne poslovne ideje sektora malih i srenjih preduzeća iz BiH i Švedske.

Kakuća je naveo da su u prva dva poziva finansirana 52 projekta, sa ukupnom realokacijom 1.300.000 evra, a u toku je procedura ugovaranja sa još 50 korisnika u okviru trećeg poziva.

“Za startap kompanije koje obavljaju poslovnu djelatnost između šest i 24 mjeseca predviđen je grant do 10.000 evra, a za mikro, mala i srednja preduzeća do 250 zaposlenih 30.000 evra, s tim da moraju obezbijediti i vlastito učešće od minimalno 50 odsto. Realokacija za ovaj poziv je oko 800.000 evra koje stoje na raspolanju za poslovne subjekte sa naše regije”, precizirao je Kakuća.

Direktor Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo Mladenka Pandurević rekla je da su aktivno učestvovali i na prethodna tri poziva, te pružali tehničku podršku privrednim subjektima sa područja grada da bi lakše aplicirali.

“Određeni broj privrednih subjekata sa područja Istočnog Sarajeva je prošao u prethodnim pozivima, a koristim priliku da pozovem zainteresovane da se obrate Gradskoj razvojnoj agenciji za svaku vrstu tehničke pomoći prilikom izrade njihovih aplikacija”, istakla je Pandurevićeva, napomenuvši da je poziv otvoren do 16. jula.

Na prezentaciji su date osnovne smjernice o uslovima prijave i objašnjeni koraci za onlajn prijavu.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider