Pozovimo 1416 i pomozimo Јeleni Vuković iz Pala

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 months u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: RTRS

U finišu smo još jedne humanitarne akcije – do kraja ovog mjeseca pozivom na humanitarni broj 1416 još možemo pomoći 32-godišnjoj Јeleni Vuković iz Pala! Od druge godine života Јelena se bori sa epilepsijom, a sve učestaliji napadi ugrožavaju joj život. Za njeno dalje liječenje na KC u Beogradu potrebno je najmanje 20 hiljada evra.

Terapije lijekovima nisu više djelotvorne, naprotiv iscrpljuje Јelenu, atakuju i na zdrav organizam, a epileptični napadi sve su učestaliji.

Sve je teže i teže, ne mogu normalno ni hodati…Zahvalila bih svim dobrim ljudima koji mogu da mi pomognu – apelovala je Јelena.

Strepili smo i tokom kratkog razgovora da Јeleni ne bude loše, jer napadi nemaju predznake pa i najmanje uzbuđenje, čak i svaki pokret, prijetnja je za njen život. Bolest neće iščeznuti, ali hirurška intervencija na neurologiji KC Srbije može pomoći da se Јelena osjeća sigurnije.

Јedina mogućnost da ona ozdravi, da zaliječimo ovo njeno stanjeje je ugradnja vagus stimulatora. Tri godine čekamo na operaciju, jer postoji lista čekanja. Ona je trenutno na prvom mjestu, i operacija će se obaviti čim se sredstva obezbijede – kaže Јelenin brat Bojan Vuković.

Sredstva su za porodicu nedostižna. Brat je hranitelj vlastite porodice, a u skromnom domu u paljanskom predgrađu očeva plata jedini je prihod.

Uskraćeno zdravlje, školovanje, druženje, radosti života. Tri decenije borbe iscrpile su Јelenu, ali nadu da će se osjećati sigurnije i bolje pružila su joj nova dostignuća u medicini.

Pozovimo 1416, za Јelenino bolje sutra!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider