Povjerenje građana u bolnicu “Srbija”

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 8 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: bolnicasrbija.com

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je opštinu Istočno Novo Sarajevo.

Dodik je posjetu započeo obilaskom bolnce “Srbija” gdje je razgovarao sa rukovodstvom o zdravstvenom sistemu na području Istočnog Sarajeva.

Dodik je sa v.d. direktora ove ustanove Nebojšom Šešlijom razgovarao o funkcionisanju savremenog medicinskog objekta koji pruža usluge za 120.000 stanovnika Sarajevsko-romanijske regije.

Dodik je izrazio zadovoljstvo radom modernog bolničkog kompleksa u čiju izgradnju je uloženo više od 54 miliona KM i time što se vraća povjerenje naroda u ovu zdravstvenu ustanovu, napominjući da je finansiranje izgradnje novog objekta ove bolnice išlo na teret budžeta Republike Srpske i da nije opteretilo zdravstveni sektor.

Drago mi je da se obaveze prema kreditu izvršavaju redovno i da je do sada isplaćena trećina obaveza, ali to je stvar budžeta i time nije opterećena ni ova javna ustanova, niti zdravstveni fond – rekao je Dodik.

On je podsjetio da je ranije stanje u bolnici bilo veoma loše, te dodao da mu je drago što je zajedno sa timom ljudi radio na realizaciji ovog projekta.

To sve nije bilo lako, nije lako ni danas, ali želim da ohrabrim upravu ove javne zdravstvene ustanove da predano radi na uspostavljanju najoptimalnije moguće organizacije. Isto tako, obaveza države je da zaštiti njihove usluge i poslove tako što ćemo morati da promijenimo naš odnos prema specijalizaciji ljekarskog kadra – istakao je Dodik.

On je kritikovao praksu da država plati 400.000 do 500.000 KM specijalizaciju doktora u inostranstvu, koji se vrati na godinu dana, a nakon toga ode iz zemlje.

Dakle, oni će morati da se vežu ugovorom da će ostati nakon specijalizacije. Ako hoće da mu država plaća specijalizaciju moraće da ostane tu neko vrijeme, a mi ćemo u okviru institucija Vlade i resornog ministarstva tretirati to pitanje veoma ozbiljno – najavio je Dodik.

Šešlija je rekao da je novi objekat ove bolnice u potpunosti opravdao svoju namjenu, navodeći da je u oktobru bolnica “Srbija” ostvarila najbolje poslovne rezultate u posljednjih pet godina.

On je napomenuo da su u bolnici u oktobru hospitalizovana 1.122 pacijenta, a da je dosadašnji mjesečni prosjek hospitalizovanih pacijenata bio oko 850, te izrazio zadovoljstvo što pacijenti vraćaju povjerenje u svoju bolnicu.

Zadovoljstvo nam je što smo danas ugostili gospodina Dodika, koji je uvijek, i dok je obavljao najznačajnije pozicije u Republici Srpskoj, bio na liniji pomoći našoj bolnici – rekao je Šešlija.

Navodeći da posebna zahvalnost za izgradnju novog objekta bolnice pripada upravo Dodiku, Šešlija je istakao da uslovima u novom objektu nisu zadovoljniji samo pacijenti, nego i zaposleni u bolnici.

Dodik će danas obići i Trg “Srbija” koji je u izgradnji, pozorište i sportsku dvoranu u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Zajedno sa v.d. direktora Putevi Republike Srpske Nenadom Nešićem, Dodik će obići saobraćajnicu u rekonstrukciji na pravcu Istočno Sarajevo-Јahorina.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider