Povelja opštine boračkoj organizaciji i preduzeću “Akvamontmerc”

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Srna

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo odlučili su da povelje opštine budu dodijeljene Opštinskoj boračkoj organizaciji i Građevinskom preduzeću “Akvamontmerc”.

Odluka o dobitnicima povelja, kao i plaketa i zahvalnica, donesena je na današnjoj svečanoj sjednici povodom Spasovdana – krsne slave i Dana opštine Istočno Novo Sarajevo.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić zahvalio je odbornicima što su jednoglasno podržali ovogodišnje prijedloge i što je time pokazano jedinstvo.

Ćosić je rekao novinarima nakon sjednice da Boračka organizacija Istočno Novo Sarajevo istinski predstavlja sve ljude koji su se na području ove opštine borili za svoj narod, te da je i nakon odbrambeno-otadžbinskog rata zajedno sa opštinom rasla i stasavala u jednu strukturu.

Prema njegovim riječima, preduzeće “Akvamontmerc” svojim angažamanom u ovoj lokalnoj zajednici, radeći na izgradnji Amfitetra “Beli vuk” i lovačkog doma na Tvrdimićima, zaslužilo je da bude dobitnik najvišeg opštinskog priznanja.

Predsjednik Skupštine opštine Nataša Bogdanović-Trifković naglasila je da je Komisija za izbor i imenovanja imala dosta prijedloga za dodjelu plakete, ali da su se odlučili za tri pojedinca i jednu instituciju.

“Opštinska plaketa biće dodijeljena Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo, koja se posljednjih godina u više navrata dokazala kao jedan od osnovnih stubova koji podržava razvoj i obezbjeđuje našu lokalnu zajednicu”, navela je Trifkovićeva.

Plakete će dobiti i istaknuti kulturni radnik i osnivač “Forum teatra” Vitomir Mitrić, novinar i portparol Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske Dejan Kerleta, kao i nastavnik geografije Dragan Uljarević, koji stručnim, pedagoškim i humanim pristupom u radu doprinosi obrazovanju i vaspitanju mladih.

Na svečanoj Spasovdanskoj akademiji u srijedu, 5. juna, biće uručeno i devet zahvalnica.

Odbornik SDS-a Milan Kovačević rekao je da je ova stranka podržala ovogodišnje prijedloge, istakavši da ga posebno raduje što će najviće opštinsko priznanje pripasti Boračkoj organizaciji koja, kako je naveo, svojim zaslugama i angažovanjem zaslužuje da bude u prvom planu i dobije to priznanje.

Današnjom svečanom sjednicom zvanično su otvorene Spasovdanske svečanosti koje će trajati do subote, 8. juna.

Ovogodišnje svečanosti počeće sutra projekcijom dokumentranih filmova iz Republike Srpske “Sarajevska krvava košulja” autora Snježana Lalovića, “Suvenir” Milovana Pandurevića i “Povratak južnim planinama”
Slavka Milanovića u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u 19.00 časova.

U srijedu, 5. juna, u 18.00 časova u Hramu Svetog Varnave Ispovjednika na Vranješu biće služeno večernje, nakon čega će u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u 19.00 časova biti priređena svečana Spasovdanska akademija.

Na Spasovdan u četvrtak, 6. juna, u Hramu Svetog velikomučenika Georgija na Vracama u 9.00 časova biće služena sveta liturgija, nakon koje će na Vojničkom groblju na Vracama u 11.00 časova biti obilježen dan Prve sarajevske mehanizovane brigada.

Slavski obred i ručak biće upriličen u restoranu “Bob” u Miljevićima u 12.00 časova, slavska litija trebalo bi da krene ispred zgrade opštine Istočno Novo Sarajevo u 18.00 časova, a nakon toga predviđeno je polaganje cvijeća na Spomeniku “Slava Srpskom borcu”, preko puta opštine.

Godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva “Slavija” biće održan u Sportskoj dvorani “Slavija” u 20.00 časova.

U petak, 7. juna, u Lovačkom domu na Tvrdimićima sa početkom u 12.00 časova biće održan istorijski čas, dok će u parku “Gavrilo Princip” u 20.00 časova biti upriličen koncert grupe “Galija”.

Spasovdanske svečanosti biće završene u subotu, 8. juna, manifestacijom Dani izvorne pjesme u prostorijama Mjesne zajednice Toplik-Tilava u 17.00 časova.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider