Potpisani ugovori o finansiranju projekata iz oblasti kulture

Izvor: Redakcija/M.Medić

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 godine u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: TrebevićInfoPortal

U Skupštini grada Istočno Sarajevo, gradonačelnik Nenad Samardžija potpisao je ugovore sa predstavnicima ustanova za kulturu na području grada Istočno Sarajevo koji se finansiraju ili sufinansiraju iz budžeta grada.

Za ovu svrhu Grad je ove godine povećao sredstva i izdvojio 50.000KM od kojih je podijeljeno 40.000KM, a ostalih 10.000 ostavljeno je za nepredviđene manifestacije koje se dešavaju na području grada.

Ugovore je potpisalo 30 predstavnika kulturnih ustanova.

Gradonačelnik Samardžija je izrazio zadovoljstvo što je i ove godine grad izdvojio sredstva za projekte iz oblasti kulture.

Grad već dugo godina podržava projekte iz oblasti kulture i zbog povećanog interesovanja korisnika ovih sredstava, kao i projekata koji se provode u ovoj oblasti mi smo ove godine povećali iznos sredstava“.

Samardžija se zahvalio direktorima kulturnih ustanova i institucija za rad na području Grada Istočno Sarajevo, na načinu na koji predstavljaju Grad, a posebno onima koji vode brigu o kulturi, tradiciji i običajima i dodao da će i u narednim godinama nastaviti tradiciju podžavanja kulturnih dešavanja na području Grada.

Jedan od korisnika sredstava je i Muzička Akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koja je dobila sredstva za organizaciju festivala “Akordeon art” koji će se ove godine održati sedmu godinu za redom.

Dekan Muzičke Akademije Dražan Kosorić zahvalio se Gradu i gradonačelniku za veliku podršku koju dobijaju za organizovanje internacionalnog festivala harmonike.

Manifestacija okuplja veliki broj učesnika, kompozitora, izvođača, učenika, studenata i njihovih roditelja što nas stavlja u žižu svetkske umjetničke i kulturne javnosti. Da nije svesredne podrške Grada Istočno Sarajevo, festival ne bi bio to što jeste“, rekao je Kosorić.

Zahvalnost je iskazala i Irena Šućur predstavnica ustanove za kulturu “Pero Kosorić” Sokolac, koja je dobila sredstva za organizovanje manifestacije “Tebi goro Romanijo”.

Manifestacija okuplja veliki broj ljudi i međunarodnog je karaktera budući da imamo učesnike iz država u okruženju. Ja se nadam da ćemo opravdati očekivanja Grada kao i prethodnih godina” izjavila je Šućur.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider