Potpisan sporazum za aktivnije privlačenje investitora iz dijaspore

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: istocnailidza.net

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović potpisao je danas sporazum o zajedničkom pružanju podrške ulaganju i aktivnostima na povlačenju investitora iz dijaspore sa direktorima Biznis centra dijaspore BiH Arminom Alijagićem i Odjeljenja za ekonomski razvoj USAID-a za BiH Endruom Bogeleom.

S obzirom na činjenicu da dva miliona državljana BiH živi u inostranstvu postoji ogroman potencijal koji još nije dovoljno iskorišten, a ovim sporazumom Biznis centar i opština Istočna Ilidža obavezuju se da će zajedno raditi na ispunjavanju ciljeva unapređenja pružanja usluga, podrške i savjetovanja potencijalnih investitora iz dijaspore.

Trenutno je otvoren četvrti javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u ikviru aktivnosti projekta USAID-a “Dijaspora invest”, saopšteno je iz opštine Istočna Ilidža.

Riječ je o grant programu koji podržava mala i srednja preduzeća, a uslov je da kompanije nisu starije od tri godine, da su dijelom ili u potpunosti u vlasništvu investitora iz dijaspore ili da imaju dokazivu trajnu poslovnu vezu ostvarenu posredstvom članova iz dijaspore.

Ključni kriterijumi izbora su planirana nova radna mjesta i visina investicije koja će biti realizovana u okviru realizacije projekta.

Grantovi se odobravaju u iznosu do 50.000 KM, uz obavezu ulaganja u projekat vlastitim doprinosom, i to najmanje u odnosu jedan prema jedan u odnosu na tražena sredstva, od čega 50 odsto može biti negotovinski doprinos investitora.

Poziv je otvoren do 1. aprila, a aplikacija i detalji dostupni su na veb stranici www.grant.diasporainvest.ba.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider