Potpisan Sporazum o udruživanju sredstava u okviru “Akcelerator” programa

Izvor: opstinains.net

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: opstinains.net

Danas je u kabinetu načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo, potpisan Sporazum o udruživanju sredstava za uspostavljanje fonda za dodjelu nagrada za najbolje poslovne ideje u okviru “Akcelerator” programa, koji Razvojna agencija Republike Srpske provodi na području Grada Istočno Sarajevo u saradnji sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu – OJ Ekonomski fakultet Pale, Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske, Gradskom razvojnom agencijom Istočno Sarajevo, te opštinama Istočno Novo Sarajevo, Pale, Istočna Ilidža, Trnovo, Sokolac i Istočni Stari Grad.

Sporazum o udruživanju sredstava potpisali su načelnik opštine Ljubiša Ćosić i predstavnik Razvojne agencije Republike Srpske, g-din Marko Kakuća.

U prostorijama Ekonomskog fakulteta na Palama, sutra 06. avgusta, biće održan izbor najbolje biznis ideje, koje će dobiti finansijska sredstva podrške za otpočinjanje posla, a pružiće im se i sva druga potrebna pomoć i podrška, kako bi biznis ideja došla do realizacije.

Nagrađenim učesnicima u akcelerator programu, iz sredstava nagradnog fonda dodijeliće se četiri nagrade u sljedećim iznosima:

Prva nagrada u iznosu od 5.000,00 KM;
Druga nagrada u iznosu od 3.000,00KM;
Treća nagrada u iznosu od 2.000,00 KM;
Četvrta nagrada u iznosu od 2.000,00 KM.

Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo zajedno sa partnerima od samoga početka podržava pomenuti program i zadovoljstvo je istaći, da upravo sa teritorije naše opštine ima najviše prijavljenih preduzetničkih biznis ideja. Takođe, ovaj jedinstven projekat veže našu opštinu sa drugim lokalnim zajednicama i akademskim ustanovama, a sve u cilju pomoći i podrške realnom sektoru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider