Potpisan sporazum o saradnji Istočnog Sarajeva i Kolomna

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 8 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Grad Istočno Sarajevo

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i načelnik ruskog grada Kolomna Denis Lebedev potpisali su danas sporazum o saradnji dva grada kojim je definisan razvoj saradnje u oblasti informacionih veza, preduzetništva, zdravstva i obrazovanja.

Sporazum podrazumijeva i razvoj saradnje u oblasti sporta i turizma, saradnji društvenih i omladinskih organizacija, razmjeni umjetničkih društava, stvaranje zajedničkih savjetodavnih tijela za razmjenu delegacija i stručnjaka iz različnih sfera trgovinskih, ekonomskih i drugih aktivnosti, saopšteno je iz Gradske uprave.

Osim rukovodstva Gradske uprave, delegaciju Istočnog Sarajeva, koja boravi u posjeti Rusiji, čine direktori Gradske razvojne agencije, Turističke organizacije “Jahorina-Grad Istočno Sarajevo”, predstavnici Mašinskog fakulteta u Univerziteta u Istočnom Sarajevu i organizatori kulturnih aktivnosti.

Tokom posjete Kolomnu i Moskvi, delegacija Istočnog Sarajeva imaće sastanke sa političkim predstavnicima gradskog okruga Kolomna, Moskovske oblasti Ruske Federacije, te nadležnim za resore poljoprivrede, kulture, obrazovanja, zdravstva, sporta i turizma.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider