Potpisan kolacioni sporazum o formiranju skupštinske većine u SO Pale

Izvor: redakcija/M.M.

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 years u

Istočno Sarajevo

U Pres centru opštine Pale danas je potpisan koalicioni sporazum između SDS-a, PDP-a, i NDP-a koji čine koaliciju „Savez za Pale“ o formiranju skupštinske većine u skupštini opštini Pale.

„Savez za Pale“ ima ukupno 13 odbornika od kojih je 7 odbornika iz SDS-a, 5 PDP-a, i 1 odbornik iz NDP-a, dok koalicija „Složno za Pale“ ima ukupno 12 odbornika od kojih je 7 iz SNSD-a, 4 DNS-a i 1 iz SP-a.

Nosilac liste SDS-a i budući odbornik u SO Pale Bojan Ninković kaže da je koalicija „Savez za Pale“ ranije formirana i da nastavlja sa daljim radom na principima i načelima iskrenosti, ekonimičnosti i efikasnosti, kao i da je današnjim potpisivanjem sporazuma potvrđeno da neće biti preletača.

„Nastavljamo sa daljim radom, a sve u cilju stvaranja preduslova za bolji ekonomski, socijalni i društveni život svih građana opštine Pale. Volja naroda je takva, i narod je odlučio da skupštinsku većinu čine tri stranke „Saveza za Pale“, a sa druge strane, takođe, volja naroda je da načelnik opštine bude iz druge koalicije“, rekao je Ninković i dodao da sada imaju obavezu da stvore što bolje uslove za život građana opštine Pale.

„Ova koalicija će sigurno, prihvatiti svaki prijedlog koji bude korektan i koji bude u interesu građana Pala. Mi nećemo praviti nikakvu opstrukciju. Smatram da će novi načelnik prihvatiti volju građana Pala, i da ćemo zajedno stvoriti bolje uslove za demokratsko funkcionisanje zakonodavne i izvšne vlasti“, istakao je Ninković.

Generalni sekretar PDP-a Miroslav Brčkalo rekao je da kao što je legalna i legitimna pobjeda Boška Jugovića za načelnika opštine Pale, tako je isto legalna i legitimna skupštinska većina koju čini „Savez za Pale“.

„Nama cilj nisu sukobi i podjele, nama je cilj saradnja za dobrobit građana opštine Pale, i uvažavanje kako sa jedne strane načelničkog bloka, tako i sa druge strane pobjede koalicije „Saveza za Pale“ u skupštinskim klupama. Ta saradnja će zavisiti od fleksibilnosti i širine sa obje strane“, naglasio je Brčkalo.

Brčkalo je istakao da vjeruje odbornicima „Saveza za Pale“, i da je skupštinska većina čvrsta i stabilna.

„U narednom periodu ćemo podržati svaki projekat koji se odnosi na dobrobit građana ove lokalne zajednice, ali isto tako ono za šta budemo smatrali da nije dobro, nećemo dati svoj glas u SO Pale“, istakao je Brčkalo.

Predsjednik OO NDP-a  Siniša Lasica naglasio je da smatra da u narednom periodu neće biti preletača ili takozvanih „papaka“.

„Nadam se da ćemo sarađivati sa budućim načelnikom, normalno, uz dobrobit svih građana opštine Pale. Ja sam ozbiljan, ovo mi je već treći mandat i ne želim ni da pomislim da će neko ovu koaliciju da izda“, izjavio je Lasica i dodao da će budući načelnik Boško Jugović sigurno imati iskrene saradnike u „Savezu za Pale“, ako to bude htjeo“, izjavio je Lasica.

  1. Priča se na Palama da je jedan odbornik iz ovog bloka nezadovoljan svojim statusom u okviru stranke čiji je kandidat bio, da je imao neravnopravan odnos partije prema njemu i da je već odlučio preći u nezavisne odbornike. Da li je to istina…?

  2. Nadam se da nece biti papaka i kod nas…

  3. Cuj ti njih, iskrene namjere o saradnji. Covjeka pljuvali 30 dana ko da im je najveci dusman, sad se nadaju saradnji.

  4. Da li je taj buntovnik iz jedne organizacije koja mjesto da joj je ime stranka ima riječ partija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider