Pomoć lokalne zajednice kulturnim projektima Srednjoškolskog centra “Pale”

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godina u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: srna

Opština Pale podržaće kulturne projekte Srednjoškolskog centra /SŠC/ “Pale” da bi učenici bili motivisani za postizanje još boljih rezultata, poručio je danas načelnik ove lokalne zajednice Boško Jugović na sastanku sa predstavnicima ove obrazovne ustanove.

Jugović je naveo da je sastanak održan s ciljem da se potvrdi i unaprijedi dosadašnja saradnja između lokalne zajednice i ove javne ustanove.

On je istakao da opština mora da podrži rad učenika SŠC da bi imali bolje uslove i bili što kreativniji.

Jugović je Srni rekao da učenici SŠC “Pale” njeguju srpski jezik i ćirilicu kroz brojne kulturne manifestacije, zbog čega im treba dati veliku podršku.

On je naveo da će opštinska uprava dati podršku, između ostalog, manifestaciji Smotra recitatora, u organizaciji SŠC, kada se očekuje dolazak prijatelja iz Velike Plane iz Srbije.

Direktor SŠC “Pale” Nedeljko Gazivoda rekao je da je sastanak održan na inicijativu njegovih učenika – članova dramsko-recitatorske sekcije sa besjedništvom, koji su htjeli da porazgovaraju sa načelniku o njegovoj podršci u budućnosti.

On kaže da su naišli na razumijevanje načelnika opštine i dobili uvjeravanje da će i dalje imati podršku lokalne zajednice za sve kulturne projekte koje organizuju na području opštine Pale.

Profesor srpskog jezika u SŠC “Pale” Branka Malinić Čugalj rekla je da je sastanak održan s ciljem unapređenja saradnje sa opštinskom upravom i jer im je potrebna podrška načelnika ne samo u materijalnom smislu, “nego i u vidu bodrenja i motivisanja mladih ljudi”.

Ona je naglasila da veliki broj đaka u SŠC želi da ostane u Republici Srpskoj, da oni izuzetno poznaju istoriju, značaj ćirilice i da ih treba podržati.

Učenica SŠC “Pale” i član dramsko-recitatorske sekcije sa besjedništvom Jelena Kovač zahvalila je načelniku Jugoviću i istakla da im podrška opštine znači sigurnost i “vjetar u leđa”.

Ona je navela da su dramskoj sekciji potrebni kostimi, šminka, rekviziti za predstavu, te dodala da bi bilo dobro da opštinska uprava može da im novčano pomogne.

Kovačeva je napomenula da bi bilo lijepo da škola ima svoje kostime, koje može prepravljati za druge predstave i ostaviti novim generacijama.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2