Pomen poginulim borcima Kasindola

Izvor: Grad Istočno Sarajevo

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 sedmica u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Grad Istočno Sarajevo

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić položio je danas vijenac na spomen-obilježju u Kasindolu, gdje je, sa porodicama poginulih boraca, predstavnicima Boračke organizacije “Ilidžanski borac“ i opštine Istočna Ilidža, prisustvovao parastosu poginulim borcima proteklog otadžbinskog rata.

Opštinska boračka organizacija “Ilidžanski borac” i Mjesna boračka organizacija Kasindo tradicionalno organizuju kulturno-sportsku manifestaciju “Dani kasindolskog bataljona”, kao znak sjećanja na poginule borce tog kraja.

Povodom obilježavanja “Dana Kasindolskog bataljona” održava se i memorijalni turnir u malom fudbalu “Boško Vujadin”, u znak sjećanja na komandanta Interventnog voda Kasindolskog bataljona.

Pripadnici Kasindolskog bataljona ratovali su na širem području Sarajeva, od Treskavice do olovskog ratišta i časno i junački nosili ime mjesta iz koga dolaze. Osim u ovoj jedinici, borci Kasindola su bili aktivni i u mnogim drugim jedinicama, poput Oklopne brigade, kao i Prve i Druge sarajevske brigade.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider