Počela izgradnja igrališta u Tvrdimićima

Izvor: Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Arhiva

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić danas je u Tvrdimićima ozvaničio početak izgradnje mini-fudbalskog terena vrijednog 130.000 KM.

Ćosić je rekao da je izgradnju terena sa vještačkom travom, dimenzija 40 puta 20 metara, te pripadajućim tribinama, podržala Investiciono razvojna banka Republike Srpske (IRB) sa 85.000 KM.

Zbog tenderskih procedura i odobravanja projekta, sa gradnjom terena krećemo tek na kraju građevinske sezone. Ali, imajući u vidu kapacitet izvođača radova – firme AIZ iz Istočnog Sarajeva, ne sumnjamo da će ovo biti okončano do kraja novembra – istakao je Ćosić.

Ćosić je dodao da će izgradnjom ovog terena biti realizovani svi planovi koje je opštinska uprava zacrtala za ovu kalendarsku godinu, a koji se tiču izgradnje budućeg vikend-naselja u Tvrdimićima.

On je podsjetio da su do sada u Tvrdimićima izgrađeni amfiteatar “Beli vuk”, dva lovačka doma, te mjesta za odmor sa zabavnim sadržajem za djecu.

– Do kraja godine očekuje nas izbor strateškog partnera koji će graditi vikend-naselje, kako bi u januaru mogli raspisati javni poziv za prodaju lokacija na kojima će biti građene vikend-kuće, dok bi u martu ili aprilu trebalo da počne izgradnja naselja i prateće infrastrukture
– naveo je Ćosić.

Prema njegovim riječima, obaveza opštinske uprave je da iz sredstava, koja budu ostvarena naplatom rente, izgradi saobraćajnicu i pješačke staze kroz vikend-naselje, vjerovatno zip-lajn, kao i da bude započeta izgradnja centralnog spomen-obilježja.

Naše želja i planovi su da ovdje razvijemo turističku destinaciju koja će za sebe vezati i razvoj poljoprivrede i otvoriti ovu lokaciju prema Jahorini, jer prema toj planini već postoji makadamski put – poručio je Ćosić.

Direktor firme “AIZ” Siniša Vitković uvjeren je da će radovi biti završeni za 60 dana, te da će građani Istočnog Sarajeva dobiti jedan moderan sportski teren koji će zadovoljiti savremene trendove.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider